Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Várárokkal körbevett futballstadion

0

A Washington Redskins amerikai futball csapata nemrégiben jelentette be, hogy a Bjarke Ingels Group-ot bízták meg azzal, hogy megtervezzék az új stadionjukat. A tervek roppantul eredetiek, az arénát egy „rekreációs várárokkal” vennék körbe.

A 60.000 ember befogadására alkalmas stadion egy igen stílusos, félig-meddig átlátszó és hullámszerű szerkezettel bír. A legnagyobb érdekessége azonban az őt körülvevő várárok.

Washington Redskins stadionja

Washington Redskins stadionja

A tervezők arra törekedtek, hogy a szurkolók már a meccs előtt összegyűlhessenek a stadion környékén és jól érezhessék magukat együtt. Ezt a cél szolgálja a vízzel megtöltött árok és a szomszédos zöld területek is.

Washington Redskins stadionja

Bjarke Ingels az amerikai CBS tévécsatornának el is mondta, hogy álláspontja szerint a mérkőzések előtti ráhangolódás legalább olyan fontos, mint maga a meccs. Éppen ezért az új arénát és a körülötte elfekvő teret úgy alakították ki, hogy ez a nézői bemelegítés felérjen egy tökéletes kis piknikkel.

Washington Redskins stadionja

A szurkolók a vízfelület felett elnyúló hidakon keresztül juthatnak majd be a különleges arénába. A vízfelületet kajakosok és szörfösök használhatnák ki az év szinte minden napján. Sőt, még a stadion oldalát is ki lehetne használni egy kis sportolásra – egészen pontosan falmászásra.

Washington Redskins stadionja

Azt, hogy pontosan hol helyezkedik majd el ez a nagyszerű létesítmény, még nem lehet tudni. Az viszont már most bizonyos, hogy nem csak meccseknek, hanem sokféle egyéb rendezvénynek is otthonául szolgálhat majd.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «