Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Város a folyó felett

0

Bemutatták a Rifat Chadirji pályázat győztes koncepcióját, mely a belga designer, Vincent Callebaut munkája. A verseny lényege az volt, hogy újjáépítsék Irak egyik felszabadított részét Mosulban.

Vincent Callebaut város koncepciója

A koncepció célja a háborús romokból való újjáépítés. A fenntarthatóság jegyében 3D nyomtatással készülnének el az épületek és a régi romos városon átívelő hidak. Így körülbelül 53 ezer új otthont tudnának létesíteni.

 

A komplexum a lakók ellátására is képes lenne, hiszen a házak tetején farmok lennének, ahol zöldséget tudnak termelni. Ez nem csak az ellátásról gondoskodna, de a levegőt is tisztítaná a dús növényzet a háztetőkön.

Vincent Callebaut város koncepciója

A Tigris-folyóból nyernék a vizet, melyet a háztartásokban illetve a kertekben hasznosítanának. A csatornavizet olyan módon hasznosítanák újra, hogy az megtisztítás után visszaereszthető legyen a folyóba. A a növények trágyázására pedig biomassza komposztálókat használnának.

 

A moduláris egységeket a muqarnák – a középkor óta az iszlám építészetben használt boltívek – inspirálták. A megrendelők igényei szerint a lakások alakíthatóak, 2, 5 vagy akár 10 modul felhasználásával.

A cél az, hogy egy önfertartó várost építsenek, lehetőleg minél költséghatékonyabban újjáépítve a háborús romok által elcsúfított területet.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «