Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Vasember élőben

0

Richard Browningra, az angol fitnesz őrült, aki saját magának épített Vasember öltönyt, sugárhajtású meghajtókkal a karján és a hátán. Az öltönyhöz elképesztő izomerővel szükséges, mivel a felhajtóerővel szemben folyamatosan lefelé kell nyomni a karját

Richard Browning új rekordot állított fel

Hát, az élő Vasemberként is emlegetett férfi most beizmozta magát a Guiness Rekordok Könyvébe azáltal, hogy megdöntötte egy nagyon speciális kategória, a „legnagyobb sebesség, amit testtel irányított sugárhajtású ruházatban elértek” rekordját.

Richard Browning új rekordot állított fel
A rekordkísérletre a Lagoona Park tava fölött került sor, az angliai Readingben. A beindítás után Browning háromszor próbálkozott, míg legalább 100 méteres szakaszon sikerült fenntartani a sebességét. Browningnak a 30 mérföld/óra (48 km/h) sebességet kellett elérni, hogy felállítsa a rekordot, ami harmadjára jött össze neki, 32 mérföld/órára (51,1 km/h) sikerült felgyorsulnia mielőtt a vízbe csapódott volna.

Richard Browning új rekordot állított fel
Ugyanakkor kérdéses, hogy milyen rekordot döntött meg, mivel ebben a kategóriában a Guinness rendszere szerint nincs korábbi rekorder.
Ha pedig az ember ráklikkel, hogy szeretne rekordkísérletre jelentkezni, az oldal szerint a jelenlegi rekord 40 mérföld/óra. Furcsa helyzet, hogy Browning 32 mérföldes sebességgel nyerte el a címet, tehát a kísérlet közben egy ponton úgy döntöttek, mégiscsak elég 30 mérfölddel repülnie.

 

Mindezek ellenére így is elég meredek látni Browningot, ahogy 32 mérfölddel száguld a víz felszíne felett. Nincs kétség, hogy egy rémisztő élmény lehetett. A Guinness procedúrával kapcsolatos kételyeket félretéve ez egy hatalmas teljesítmény.


Két másik, a Vasember öltönyhöz hasonló eszköz is létezik, David Mayman JB-series jetpackje és Franky Zapata Flyboard Airje. Ezek a fenti eszköztől eltérő módon működnek, ezért lehetséges, hogy külön Guinness kategóriát képeznének, de mindenesetre érdekes lenne látni milyen távolra és milyen gyorsan tudnak ezekkel a sci-fiből a valósággá vált szerkezetekkel repülni a kalandvágyó feltalálóik.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «