Versenymotor lett a Piaggio mopedjéből

0

Az OMT garázsa a Piaggio “Ciao” versenymotor sziluettjével nyerte meg a Deus motorkerékpárépítő versenyt. A kis zöld motor alacsony és karcsú teste nagyobb stabilitást kölcsönöz gyorsabb tempó mellett is, míg a természetes parafa nyeregnek és az apró, kézműves tartálynak köszönhetően minimálisra csökkent a súlya.

Piaggio "Ciao"

Előtte – az eredeti Piaggio Ciao 1967-ből

Az OMT garázs tulajdonosa két testvér, és úgy érezték, tiszteletben kell tartaniuk a mopedet, mivel ez volt az első motorkerékpárjuk 14 éves korukban.

Piaggio "Ciao"

A motor maga egy 1982-es Piaggio “Ciao PX” vagy egyszerűen “Ciao” azok számára, akik jobban ismerik a márka történetét. A kézi készítésű tartállyal, megerősített, módosított alvázzal és a versenyek során előnyös egyéb tulajdonságokkal felruházva, a garázs ezt a kis versenyzőt a “Ciao” szupergyors unokatestvérévé alakította át.

Piaggio "Ciao"
Kép: Előtte – az eredeti Piaggio Ciao 1967-ből
A testvérek teljesen átalakították az apró, kétütemű motort; kapacitását 75 cm3-re növelték. Ehhez még elektronikus gyújtást pakoltak a motorba, egy 19 mm-es karburátort, egy kézzel készített kipufogót, valamint egy könnyített lendítőkereket adtak hozzá.

Piaggio "Ciao"

Az elülső féket eltávolították az eredeti Ciaóból, így kizárólag a hátsó fék felel a versenymotor megállításáért, miután áthajtott a célvonalon. A féket a bal oldali karral lehet aktiválni, míg a jobb oldali kar kezeli a moped fojtószelepét.

Piaggio "Ciao"
Az OMT garázs 1978-ban született a Varesi tartományban található Origgioban. A motorkerékpár-szenvedély és a technikai innováció ötvözésével a két fiatal testvér nagyjából a garázsban nőtt fel.

Piaggio "Ciao"

Mióta átvették a gyeplőt, modern motorkerékpár stúdióvá alakították. A kortársak jól ismerik őket, mivel 2016-ban sikerült megnyerniük az olasz „Lord of the Bikes” (A Motorok Ura) című valóság show-t.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «