fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Vespa átiratok

0

Egy újabb ikonikus találmány, amit az olaszoknak köszönhetünk: a Vespa egy kult klasszikus, a világ legnépszerűbb robogója. Amikor 1946-ban megjelent a színen a ’paperino’, azaz kiskacsa becenevet kapta apró méretei miatt.

Vespa koncepciók

Vespa chopperként újraálmodva

A robogó ikonikus, de ha gondolkoztál már azon, vajon milyen lehet egy rendes Vespa motor, akkor a Harley Davidson formát adott ezeknek a gondolatoknak. A café racer könnyen felismerhető az alacsonyan elhelyezett kormánynak, a kiemelkedő üléshuzatnak és hosszúkás üzemanyagtartálynak köszönhetően. A minimalista karosszéria és a vezérlés elrendezése a korai ’60-as évek Grand Prix road racer motorjait eleveníti fel, és ez lehet a tökéletes Vespa a gyors és rövid utakhoz.

Vespa koncepciók

Vespa off-road / Dirt Bike koncepció

Amikor egy chopperre gondolsz, valószínűleg a klasszikus Harley Davidson jut az eszedbe. A magasan elhelyezkedő kormánnyal és az összetéveszthetetlen kipufogó hanggal ez a Vespa bármelyik chopper rajongó dédelgetett darabjává válhat. Alakítsd a szíved szerint, dőlj hátra, és indulhat a körutazás.

Vespa koncepciók

Vespa túrakerékpár koncepció

Ha az off-road motorozás a mindened, ez a durva Vespa Dirt Bike a neked való. Bármilyen terepen megállja a helyét, amin kipróbálod: homok, kavics, sár, hó, vagy akár egy folyó. A felfüggesztés és a könnyű karosszéria kényelmesen pattan vissza, és a bütykös gumiabroncsok biztonságosan fognak a földön tartani.

Vespa koncepciók

Vespa szupermotor koncepció

Ha hosszútávról van szó, ez a Vespa mindennel fel van szerelve, amire szükséged lehet egy nagy út során. Hatalmas tartálya hosszú kilométerekre elegendő üzemanyagot képes biztosítani, a felemelt ülések órákon át gondoskodnak a kényelmedről, míg a szélvédő megvéd az időjárási viszontagságoktól. Még egy utas és poggyász számára is van rajta hely, ezáltal tökéletes társ egy kiránduláson.

Vespa koncepciók
A Vespa szupermotor győzelemre született. A sebesség a játék neve, és ez a benzinvedelő Vespa a sima robogó 50 köbcentije helyett 1200 köbcentivel operál. Kétség sem férhet hozzá, hogy mindenkit maga mögé utasít az utakon.
A Harley nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy Tron-inspirálta Vespa miként is nézne ki. Ez a futurisztikus versenymotor tisztán folyékony energia által hajtott; csak meg kell nyomni az elülső és a hátsó véget, hogy gyorsabban menjen. Kormányozni a kör elforgatásával lehet, és van egy pár apró stabilizátor, ami segít egyensúlyozni és lefékezni a motort. Versenyzéshez alkották a motort, de nyilvánvaló, hogy akárki is tervezte ezt, van szeme a sci-fihez. A Vespa pilóták büszkén vespisitinek hívják magukat. Szenvedélyes közösséget alkotnak, és sokkal inkább egy életérzés ez, mintsem pusztán egy robogó. Szint biztos, hogy sorba fognak állni, hogy kipróbálják ezeket a motorkerékpárokat.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «