Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

„Vezess, ha tudsz!”

0

A cím akár kisarkított mottója is lehetne a napokban a zsámbéki tesztpályán megtartott sajtótájékoztatónak, ami a céges flották elmúlt öt évi káreseményeiről készült.

Drivingcamp pálya

Az analízisből, amit a Business Lease, és a cég biztosítási brókere, valamint az Union Biztosító által vizsgált kimutatható volt, az egyes sofőrök szintjén is beazonosítható a káresemények típusa és gyakorisága. A vizsgálatba nem kerültek be a természet okozta káresemények, autólopás, ablak és szélvédő sérülések, tűzkár, valamint a rongálás, vagyis azon káresemények, melyek nem kifejezetten a sofőr figyelmetlensége miatt következnek be.

Drivingcamp pálya
Az esetek 35,21 százalékában parkolóban sérülnek a céges autók, a legdrágább balesetek pedig a követési távolság be nem tartása miatt következnek be, de jelentősek az elsőbbség meg nem adásából származó káresemények is.

Drivingcamp pálya
A mindenre kiterjedő szakmai feltérképezés felbecsülhetetlen fontosságú adatokat tartalmaz, melyek alapján testre szabott vezetéstechnikai képzéseket alakított ki céges ügyfelei számára a Business Lease és a drivingcamp. A sofőrök kifejezetten az általuk korábban elkövetett hibák kiküszöböléséhez kaphatnak hasznos elméleti és gyakorlati oktatást, így az adatbázis rendkívüli jelentőséggel bír a balesetek jövőbeni elkerüléséhez.

Drivingcamp pálya

Az ilyen jellegű tréningek számos országban már bevezetett gyakorlatként működnek, és a hozzájuk fűzött reményeket már tényszerűen igazolják. Ezen túlmenően az ilyen jellegű programok gépkocsivezetőket szembesítik nem csak a rossz beidegződéseikkel, hanem az ebből fakadó vezetési hiányosságaikkal is.

Drivingcamp pálya

Ezek hátterében elsősorban az bújik meg, hogy a vezetést, csak úgy, mint egyéb szakmák esetében nem lehet 30 óra alatt elsajátítani. Ezért a jogosítvány megszerzése után a rutinszerzési folyamat már „amolyan autodidakta” módon, ösztönszerűen történik, ami a kiélezett közlekedési helyzetekben nem mindig jelentenek jó „menekülő vagy kivédési” technikákat.

Drivingcamp pálya

Ezt szem előtt tartva a DrivingCamp instruktorai 5 leggyakoribb káresetre egy speciális programot dolgozott ki. A képzés a maga nemében teljesen egyedülálló, hazánkban csak a drivingcampen érhető el, hiszen statisztikailag megalapozott káreseményekre fókuszál. A rövid elméleti oktatás után olyan alapvető technikákat sajátíthatnak el a résztvevők.

Drivingcamp pálya

A program elvégzése „busásan megtérülhet”, hiszen nem csak a káresemények csökkenhetnek radikálisan, hanem a munkából kieső idő is, nem beszélve az ezzel járó stresszhelyzetre. A kezdeményezésnek további pozitív hatása, később a biztosítási díjak csökkenésében is tetten érhető lesz.

Top 5 leggyakoribb káresemény*

Káresemény típusa és gyakorisága
1. Parkolóban sérülten találta: 35,21%
2. Figyelmetlen parkolás: 24,14%
3. Figyelmetlen tolatás: 17,73%
4. Követési távolság be nem tartása: 9,48%
5. Vadállat okozta baleset: 7,49%

Top 5 legdrágább káresemény*

Káresemény típusa és gyakorisága
1. Követési távolság be nem tartása: 24,08%
2. Figyelmetlen parkolás: 18,45%
3. Figyelmetlen tolatás: 13,93%
4. Vadállattal való ütközés: 13,73%
5. Elsőbbség meg nem adásából származó balesetek: 12,17%

*A Business Lease, a Business Lease biztosítási brókere és az Union Biztosító több ezer céges autó káreseményeit rögzítő adatbázis alapján.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «