Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Videójáték élesben

0

A videó játékok egyik legmeghatározóbb válfaját az autóversenyek adják, amelyek lehetővé teszik, hogy a karosszékpilóták a világ leggyorsabb virtuális járműveinek kormánya mögé ülhessenek.

PS4-el vezéreltek egy Nissan versenyautót

A legújabb játékok már annyira valósághűek, hogy akár a valóságos profi versenyzői karrier felé vezető utat is jelenthetik. Jann Mardenborough is ezt az utat járta be, aki most egy PlayStation DualShock 4 vezérlővel a távolból irányíthatott egy Nissan GT-R-t.

PS4-el vezéreltek egy Nissan versenyautót
Miután 2011-ben elvégezte a GT Academy-t, Mardenborough Japánba ment, hogy főállású profi pilóta legyen a Nissannál. Legutóbb bebizonyította, hogy még mindig jól kezeli a videó játék konzolt, mikor az egyik GT-R/C autót vezette a Silverstone pályán, miközben ő maga egy helikopter pilótafülkéjében ülve követte azt. Mardenborough nem fogta vissza magát, átlagosan 122 km/h sebességgel hajtott, és még 211 km/órára is felment olykor, így 1:17:47-es idővel teljesítette a pályát.

PS4-el vezéreltek egy Nissan versenyautót
Mint az várható, nem könnyű egy autót úgy átalakítani, hogy egy DualShock4 vezesse. A nagyszabású átalakítási munkálatok részeként négy robot lett beépítve, amelyek a kormányt, a sebességváltót, a féket és a fojtószelepet működtetik.

PS4-el vezéreltek egy Nissan versenyautót

A DualShock4 vezérlőt nem alakították át, de egy mikroszámítógéphez csatlakoztatták, ami a joystick és gombok utasításait lefordította az autót irányító robotok számára. Bluetooth helyett ezek az utasítások egy vezeték nélküli rendszeren keresztül jutottak el a számítógépekbe, amelyek a jármű hátsó részébe lettek beépítve, hogy másodpercenként akár 100-szor frissítsék a robotok mozgását.

PS4-el vezéreltek egy Nissan versenyautót
Arra az esetre, ha Mardenborough vezeték nélküli kapcsolata esetleg megszakadna, az autóba két biztonsági rendszert építettek, ami két további operátor számára lehetővé tette, hogy bekapcsolják az ABS fékeket, és szükség esetén elvágják a motor áramforrását. Ezek a rendszerek is vezeték nélkül kapcsolódnak az autóhoz, de különböző frekvenciákon működnek a redundancia érdekében.

PS4-el vezéreltek egy Nissan versenyautót
„Ez egyszeri lehetőség volt az életben, rendkívül izgalmas tapasztalat” – lelkesedett Mardenborough. „A GT-R /C összehozta a két világomat – a videó játékok virtualitását és a motorsport valóságát – olyan formában, amiről nem gondoltam volna, hogy lehetséges. Mikor a vezérlőt használtam, az autó visszacsatolása sokkal kényelmesebb volt, mint gondoltam.

 

A JLB Design elképesztő munkát végzett azzal, hogy ilyen jól reagál az autó egésze. A kormányzás, a gyorsulás és a fékezés mind intelligensen konfiguráltak, így teljesen az irányításom alatt tudtam tartani az autót, a kanyarokban jól éreztem a járművet, és egyenesen tudtam tartani a gyors szakaszokon. Egy életnagyságú GT-R-t távvezérelni 131 km/órás sebességgel a Silverstone-ban, miközben egy helikopterrel üldöztem, felejthetetlen élmény volt.”

PS4-el vezéreltek egy Nissan versenyautót
A mutatvány a PS4-hez megjelenő új játék, a Gran Turismo Sport bemutatóját előzte meg, de az autó általános és középiskolákban is turnézni fog Nagy-Britannia szerte, hogy felkeltse a diákok érdeklődését a természettudományos és mérnöki tárgyak iránt.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «