fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

„Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!”

0

Hamarosan kezdetét veszi az év egyetlen salakon rendezett Grand Slam tenisztornája. A Roland Garros aligha szorul bemutatásra, mindenki hallott már róla.

Jelentőségét kiemelkedő tradícióinak (is) köszönheti. Ez volt az első verseny, amely 1968-ban csatlakozott a sportág „Nyílt” érájához. Ami azóta történt, ma már történelem. Olyan tenisz előkelőségek érintették a híres salakot, mint Björn Borg, Ivan Lendl, Mats Wilander vagy éppen Roger Federer és Rafael Nadal. A francia közönség sohasem feledi az 1983-as esztendőt, amikor Yannick Noah első és egyben utolsó franciaként emelhette magasba a trófeát.

BIG FOUR, tenisz csillagok

Szintén érdekesség, hogy tavaly Nadal lett az első férfi teniszező, akinek kilenc alkalommal is sikerült megnyernie ugyanazt a Grand Slam tornát – természetesen a szóban forgó Garrost.

Rafael Nadal

Rafael Nadal

Idén tehát tizedik győzelméért hajt majd a spanyol, aki azonban koránt sincs olyan formában, mint az elmúlt években. Ebből kifolyólag idén a megmérettetés legnagyobb esélyese a világelső szerb, Novak Djokovic. Ugyanakkor ott van még a kalapban Andy Murray is (az angol sajtóban, ha nyer brit, ha kikap skót), aki Nadallal ellentétben top formában játszik mostanság. És persze esélyes lehet még a nagy öreg Roger Federer is. Hogy miért? Mert ő Roger Federer.

A verseny helyszíne egyébként Párizs, az összdíjazás pedig nem kevesebb, mint 13 millió euró. Ennyi pénzért bárki szívesen elütögetné azt a kis sárga lasztit, nem igaz?

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «