A világ első tej sommelier-ja

0

“Igen, megőrülök a tejért – akár egy függő” – nyilatkozta egy holland élelmiszer magazinnak 2015-ben Bas de Groot. „Napi 4 liter tejet iszom. Reggelire, ebédre, vacsorára is fogyasztok, de még amikor a kanapén tévézem és chipset eszem, akkor is tejet iszom.

A világ első tej sommelier-ja

Bár már kikecmergett a függősége legmélyebb bugyraiból – elhagyta a 4 literes napi átlagot – de továbbra is elbűvöli ez az ital. A képzett ökológiai gazdálkodó annak szentelte életét, hogy tanulmányozza a különböző tehenekből és helyiségekből származó tejek közötti különbségeket, amivel elnyerve a világ első tej sommelier-ja címet.

A világ első tej sommelier-ja
A Great Big Story által készített videóban de Groot egy tejtermelővel találkozik. De Groot elmagyarázza, mit jelent tej sommelier-nek lenni, és hogy mivel is foglalkozik, miben hasonlít, és miben különbözik munkája az éttermekben dolgozó sommelier társaitól.
De Groot tej-koncepciója azt tükrözi, amit a legtöbben a borról gondolnak, vagyis, hogy a föld a legfontosabb tényező. A régió éghajlata, a talaj és a környező növényzet befolyásolja a végeredményt, amelyet megízelünk. “A tejet és a bort élő anyagokból állítják elő ” – magyarázza de Groot a videóban. “Az egyiknél a talaj táplálja a növényt. A másiknál pedig a talaj. . . a tehenet táplálja. “

A világ első tej sommelier-ja
A különbség de Groot és más sommeliek között az, hogy ő nem dolgozik éttermekben, hogy tejet ajánljon a csokis süti mellé. (Azonban azt állítja, hogy egy holland tartományból származó Jersey tehenek termelnek olyan tejet, amelyik a legjobb cappuccino elkészítéséhez, mivel nagyon jól habzik.) Ehelyett gazdálkodóknak segít, hogy a teheneik számára megfelelő étrendet kialakítani, és élelmiszeripari vállalatoknak ad tanácsot, hogy honnan szerezzék be a tejet a sajt és joghurt előállításához.


És mi de Groot választása? Amikor meg tudja szerezni, akkor véleménye szerint a legjobb tej a nyers, teljesen zsíros tej, amit fűvel táplált szarvasmarhából nyertek. “Ez a fajta tej teljes ízskálájával rendelkezik. Nagyon jó vagy nagyon rossz is lehet, de biztosan nem lesz unalmas “- mondja.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «