A világ legmagasabb homokvára

0

Vannak a homokvárak, amiket nyaraláskor a tengerparton vödörrel és ásóval építenek az emberek szórakozásból, hogy elüssék az időt. Ez a németországi homokvár a maga 16,68 méterével nem ebbe a kategóriába esik.

Guinness Világrekorder homokvár

A 3500 tonna sajtolt homokból épült vár ezzel a magassággal átvette a világ legmagasabb homoktornya címet a korábbi Guinness Világrekordot birtokló építménytől, mely az indiai Odisha-ban található.

Guinness Világrekorder homokvár
A homokvár Németországban, Duisburgban található, és egy német utazási cég, a Schauinsland-Reisen megbízásából készült. A homoktorony 16,68 méter magasra emelkedik, és ezzel 184 centiméterrel megelőzte a korábbi bajnokot, az indiai Odisha-ban található homoktornyot, melynek magassága 14,84 méter.

 

A design meglehetősen bonyolult és a világ minden tájáról mutat be különböző látványosságokat, beleértve a görög Pantheont és Thaiföld buddhista templomát. Még egy vízi csúszda is megtalálható benne, amely fentről lefelé fut.

Guinness Világrekorder homokvár
A projektben 19 homok művész vett részt a világ minden tájáról. Nehézgépeket, többek között kotrógépeket és darukat használták a homokvár megépítéséhez, valamint fa állványzatot. A homokban a tényleges mintákat kézi szerszámokkal hozták létre. Összességében 25 nap alatt készítették el a lenyűgöző építményt.

 

A homokvár szeptember 29-ig tekinthető meg személyesen a Duisburg-Nord Parkban.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «