A világ legnagyobb bicikliparkolója nyílik Hollandiában

0

A hollandok számára a bicikli szent – a statisztikák szerint minden emberre 1,3 bicikli jut az országban. Utrecht egy gyorsan növekvő város, ahol több mint 100,00 kerékpáros teker munkába, iskolába, egyetemre vagy haza minden nap.

A világ legnagyobb bicikliparkolója

Az Utrecht alatt található parkoló összesen 17,100 négyzetméter területű

Azzal a céllal, hogy hivatalosan is Utrecht legyen a világ legnagyobb kerékpárbarát városa, megnyitották a Föld legnagyobb kerékpárparkolóját. A 17,100 négyzetméteres tér jelenleg 6000 biciklit tud befogadni, és a következő év végéig további 6,500 férőhellyel bővítik a komplexumot.

A világ legnagyobb bicikliparkolója

Jelenleg 6,000 biciklinek van itt hely

Utrecht központi állomása alatt létesített kerékpárparkoló célja, hogy 2020-ig 33,000 helyet legyen képes biztosítani a biciklisták számára. Hiába szerezte meg azonban a dicső címet a Tokió Kasai földalatti parkolójától Utrecht, a holland hatóságok nincsenek meggyőzve, írja a Guardian.

A világ legnagyobb bicikliparkolója

2018-ra 6,500 további parkolóhely lesz elérhető, elérve 12,500-as számot

Az elégedetlenség abból származik, hogy bármilyen hatalmas térről is van szó, a jelek szerint hamarosan még ez sem lesz elég. A 7,5 km-nél rövidebb távú utazások 43% -át kerékpárral teszik meg, pedig ez a szám öt évvel ezelőtt még csak 40% volt, ami jól mutatja, milyen gyorsan ütemben hódít ez a közlekedési mód.

A világ legnagyobb bicikliparkolója

: A parkoló a tokiói Kasai földalatti állomástól vette el a címet

Martijn van Es, a holland kerékpáros szervezet, a Fietsersbond szóvivője azt mondta a Guardiannek: “John Lennont idézve: az élet az, ami akkor történik, amikor éppen terveket készítesz. Az alatt az idő alatt, amíg a politikusok meghozták a döntésüket, és amíg megépülnek a tervek, már jóval több ember kerékpározik. ”

A világ legnagyobb bicikliparkolója

Hollandiában minden emberre 1,3 kerékpár jut

A világ legnagyobb bicikliparkolója

Minden nap 100,000 ember használ Utrechtben biciklit a közlekedésre

A világ legnagyobb bicikliparkolója

Bejárat a világ legnagyobb biciklis parkolójához Utrechtben

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «