A világ legnagyobb kétéltű repülőgépének első tesztrepülése Kínában

1

A 8 éves fejlesztési folyamat után a világ legnagyobb kétéltű repülőgépe Kínában tette meg első tesztrepülését. Az AG600-as típusú Kunlong névre keresztelt gép 1 órás repülésen van túl, melyet 3000 méteres átlagos utazási magasságon tett meg, mielőtt leszállt volna a Jinwan Civil Aviation Repülőtéren, Zhuhaiban.

AG600

Az óriási gép 38,8 méteres szárnyfesztávolságával és 39,6 méter hosszú törzsével megközelíti egy Boeing 737-es méreteit. A külön Kína számára fejlesztett gép számos célnak megfelel majd, többek között mentőrepülőgépnek illetve tűzoltórepülőnek is használható majd. Egyedülállónak számít, hogy a gép alkatrészeinek 98%-a Kínában készült.

AG600

A Kunlong egyik korai elődje, a Spruce Goose az 1940-es évek egyik hírhedt kétéltű repülőgépe volt. A Kunlong egy valóban létrejött projekt a különc milliárdos, Howard Hughes számos terve közül.

 

A Kunlongnak az a tulajdonsága, hogy tud vízen landolni illetve felszállni, lehetővé teszi, hogy tengeri katonai és mentési feladatokat is ellásson. Várhatóan hat hónapon belül tesztelik majd a repülőgép vízen landolását is.

AG600

 

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Önvezető orrfutóművek - StartHírek.hu

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «