Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A világ legrégebbi Vespa robogója

0

Akár magyar tulajdonosa is lehet a világ legrégebbi Vespa robogójának, amelyre most a márka magyar rajongói a catawiki.hu-n licitálhatnak. Az 1946-ban gyártott robogó az úgynevezett “0 sorozat” 3-as számú prototípusa, amelyből a gyártó, a Piaggio mindössze 60 darabot készített.

Az 1003 alvázszámú robogó az összes valaha készült Vespa közül a harmadik példány, eladási árát 250 000 és 300 000 euró körüli összegre becsülik.
A kalapács alá kerülő robogó az egyetlen olyan Vespa-típus, amelyből ma már csak néhány darab fellelhető a világon, az 1-es és 2-es számú prototípus már nem létezik.

Vespa 1003

„A Vespa évtizedek óta Olaszország első számú szimbóluma. A Magyarországon is méltán népszerű márkát a világ minden táján ismerik és számos gyűjtő foglalkozik antik Vespákkal. Reményeink szerint ez a példány is egy gyűjtőhöz vagy egy múzeumhoz kerül, ahol megfelelően megőrzik majd a jövő generációi számára” – mondta Davide Marelli, Vespa-szakértő.

Vespa 1003

A Vespa története a második világháború idejére nyúlik vissza. A Piaggio eredetileg harci repülőgépeket gyártott, de a második világháború után nem folytathatta tevékenységét a korábbi olasz-német együttműködés miatt. A Piaggio ezért 1946-ban úgy döntött, hogy robogók gyártására áll át. A Vespák igen hamar népszerűvé váltak Olaszországban. Az 1953-ban Audry Hepburn főszereplésével bemutatott Római vakáció című film, amelyben a robogónak is fontos szerep jutott, a mai napig élő kultusszá emelte a Vespát.

Vespa: a kiváló befektetés. Számos különleges autóhoz hasonlóan, a Vespa robogók is egyre értékesebbé válnak az idő múlásával.

„A Vespa kultikus státuszának köszönhetően a régi példányok jól tartják pénzbeli értéküket. Egy 1970-es évekből származó Vespa robogó például eredeti árának ötszörösét is érheti manapság. Minél régebbi egy Vespa, annál értékesebb” – tette hozzá a Catawiki szakértője.

A világ legrégebbi Vespa robogójának árverése már elkezdődött és március 28-án zárul.
Az árverés itt található: https://arveres.catawiki.hu/vespa-scooter-auction

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «