Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A világ legújabb három Michelin-csillagos étterme

0

Vegyél egy mély levegőt. Ahogy a hideg, ropogós levegő csiklandozza az orrod, már érezni lehet: a skandináv országokba megérkezett a Michelin szezon.

Frantzén étterem

Björn Frantzén

A Koppenhágában tartott gálán az abroncsgyártóból előlépett ételkritikus bejelentette, mely éttermek érdemelték ki az áhított csillagokat 2018-ban Dániában, Finnországban, Izlandon, Norvégiában és Svédországban. Az év legnagyobb győztese a stockholmi Björn Frantzén volt, amely harmadik Michelin-csillagát gyűjtötte be, ezzel Svédország első étterme lett, amely kivívta ezt az elismerést.

Frantzén étterem
Frantzén 2016-ban zárta be a nevét viselő éttermet, annak ellenére, hogy már volt két csillaga. A séf tágasabb helyre vágyott, hogy egy még ambíciózusabb megközelítéssel fordulhasson a kulinária felé, amely északi és japán benyomásokat tükröz. A séf megosztotta, mi vezette új menüjének megalkotása közben.

Frantzén étterem

„Főként skandináv alapanyagokat használok, de a japán omakase filozófiából merítek ihletet” – mesélte a séf a megváltozott menüről.

Frantzén étterem

Frantzén étterem

„Sok időt töltöttem Japánban, és azt gondolom, a nyugati szakácsok Franciaország helyett ma már sokkal inkább Japánra figyelnek, mivel ez az irányzat határozza meg most az étkezési szokásainkat.”

Frantzén étterem

A séf úgy alakította ki az új éttermet, hogy nyitott tűz fölött is tudjon sütni, azért, hogy egyes ételek füstösen legyenek elkészítve, és némi komplexitással fűszerezze meg nemcsak a fogások ízét, de azt, ahogy elkészíti az ételeket. „Egy negyvenéves szakácsnak, mint én, jó kis kihívás megszelídíteni a tüzet” – mondta.

Frantzén étterem
Az idei kalauzban Svédországnak lett egy másik kétcsillagos étterme: a Skane Tranas-ban található, Daniel Berlin saját nevét viselő étterme. Koppenhágában pedig a Kadeau szerezte meg második csillagát.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «