Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Világrekord felé száguld a Koenigsegg Agera RS

0

Miközben a Bugatti és a Hennessey tülekedik a pole pozícióért, elég sok minden történik a felsőkategóriás hiperautók ligájában. Úgy tűnik azonban, egy új nagykutya jelent meg a pályán, legalábbis a kétirányú sebességrekord kategóriájában.

Világrekord felé száguld a Koenigsegg Agera RS

A Koenigsegg Agera RS új mércét állított fel a sorozatgyártású járművek között a maga lenyűgöző 447 km/óra sebességével, amit egy nevadai autópályán produkált.
A sorozatgyártású autók szárazföldi rekordját korábban a Bugatti tartotta 2010-ben felállított 431 km/órás sebességgel, de november elején a Koenigsegg letaszította a trónról. És nem ez volt az első alkalom. Október elején a Koenigsegg lesöpörte a Bugatti Chiron által csak néhány héttel korábban felállított 0-400-0 km/óráss világrekordot egy 1,360 lóerős (1,014 kW) Agera RS modellel, amely egy egyesült államokbeli vevőnek készítettek.

Világrekord felé száguld a Koenigsegg Agera RS
Ugyanez az autó volt az, amivel Niklas Lilja tesztpilóta Las Vegas mellett a hatóságok által lezárt 17,7 kilométer hosszú autópályaszakaszon nyújtotta ezt a teljesítményt. Lilja valójában az obszcén 458 km/órával is repesztett az egyik irányba, majd visszafelé 436 km/órával száguldott, miközben az erős ellenszéllel és az emelkedéssel küzdött.


Ugyan a Bugatti tartotta a két irányú rekordot, nem a 2010-es volt a leggyorsabb sebesség, amit egy sorozatgyártású autó valaha elért. Ezt a címet a Hennessey Venom GT tartotta, ugyanis 2014-ben a Kennedy Space Centerben 435 km/órával száguldott.
A Koenigsegg egyelőre mindkettőt letarolta, de a Hennessey a SEMA-n bejelentette, hogy érkezik a Venom GT utódja, az 1,600-bhp Venom F5, és bátran állították, hogy ez az autó lesz a csodafegyver, amely akár 482 km/óra sebességre is képes lesz.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «