Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Villámtöltő állomás nyílt a Hungaroringen

0

A Nissan és a Groupama Vezetéstechnikai Centrum együttműködésének eredményeként, a Hungaroringen kedden átadták a fővárostól keletre az első, nyilvánosan használható villámtöltő állomást, amivel mindössze 25 perc alatt tölthető fel a jármű akkumulátora nulláról nyolcvan százalékra.

„A Vezetéstechnikai Centrum és a Hungaroring életében mindig is fontos volt a társadalmi szerepvállalás, és a környezettudatosság. Számunkra mindenképp lényeges, hogy az elektromos autókkal kapcsolatos ismeretterjesztés, oktatás frontján is élen járjunk, hogy segítsünk az embereknek megismerni, miről is szól az elektromos közlekedés, a villanyautózás. S mivel ezen a területen Magyarország egy kicsit le van maradva, mi nem csupán külső szemlélői, hanem előremozdítói is szeretnénk lenni az ügynek, ezért is fontos számunkra, hogy nálunk nyílt meg Budapesttől keletre az első villámtöltő állomás” – nyilatkozta Gazsi Júlia, a Groupama Vezetéstechnikai Centrum ügyvezetője, a Hungaroring vezérigazgató-helyettese.

Nissan Villámtöltő

S hogy miért fontos a Nissan számára ez a villámtöltő állomás? Mert a cég már másfél éve elkezdte a villanyautók értékesítését hazánkban – a Nissan Leaf és a Nissan e-NV200 üzemeltetését pedig jelentős mértékben megkönnyítik ezek az állomások.

Nissan Villámtöltő

Hamarosan további gyorstöltő egységekkel bővül a rendszer- monda Palkovics Péter a Nissan PR és marketing igazgatója

„A Nissan európai szintű programja keretében villámtöltő-hálózatot fejleszt; ezek az állomások huszonöt perc alatt nulláról nyolcvan százalékra töltik fel az autókat – szemben azokkal, amelyek négy-nyolc óra alatt képesek ugyanerre. Hazánkban ez a negyedik ilyen töltőállomás, és a közeljövőben további hatra számítunk – fejtette ki Palkovics Péter, a Nissan PR- és marketingigazgatója. – Ez a töltőállomás a Tanpálya és a Nissan összefogásának köszönhetően jött létre: mi adtuk a berendezést a napi huszonnégy órában elérhető állomáshoz, a Tanpálya pedig vállalta a telepítést. Számunkra nagyon fontos, hogy épüljön a hálózat, és hogy minél többen kapjanak kedvet a villanyautózáshoz. Úgy gondoljuk, közeledik egy nagy áttörés, erre utal az is, hogy a kormány kidolgozott egy tervet, amellyel támogatja az elektromos autók terjedését – a tervek szerint az elektromos autók szabadon használhatnák majd a buszsávot, ingyenes lesz számukra a parkolás, és áfa-mentes a megvásárlásuk. Ha ezek az ösztönző kedvezmények életbe lépnek, komoly fellendülés várható a villanyautózás terén.”

Nissan Villámtöltő

Az ünnepélyes aktuson több márka villanyautójának jelenlétével üdvözölte a a gyorstöltő átadását

Ehhez a Groupama Vezetéstechnikai Centrum instruktorai segítségével sokat tehet hozzá, hiszen ők szakértőként rá tudnak világítani a különbségekre, a villanyautózás előnyeire, sőt, vezetéstechnikai szempontból is megközelítik a témát. Ehhez viszont kell egy villámtöltő állomás, ami mostantól rendelkezésre áll.

„A FuelSavers programunkat, amely a gazdaságos közlekedéssel foglalkozik a környezetvédelem zászlajára tűztük, és ebbe tökéletesen illik az elektromos mobilitás, hiszen a lehető legkevesebb fogyasztásra törekszünk – mondta Kőrös András, a Vezetéstechnikai Centrum vezető instruktora. – A villámtöltő állomás megnyitásával azért is csatlakoztunk a programhoz, mert meggyőződésünk, hogy az elektromos autózás sokat fejlődik majd a közeljövőben. Azt nem mondom, hogy teljesen átveszi az uralmat, de nagyon megváltoztatja majd a jelenlegi közlekedési módot. S ez nem csupán a környezetvédelem, hanem a gazdaságosság okán is kiváló alternatíva.”

Nissan Villámtöltő

Sebestyén Sándor a Villanyautó Klub elnöke beszédében utalt arra, hogy a Hungaroringre telepített gyors töltő állomásnak nem csak jelentősége van, hanem egyszerre több üzenete is

A sajtótájékoztató aktív résztvevője, sőt, levezénylője volt Sebestyén István, a hazai Villanyautó Klub elnöke, akinek az érintettsége nyilván nem megkérdőjelezhető a téma kapcsán.

„Nagyon fontos, hogy a Hungaroringre villanyautóval látogatók mostantól ugyanolyan kiszolgálást kapnak, mint akik hagyományos autóval érkeznek. Szerintünk nagyon fontos, hogy az autósport és az autósversenyzés összekapcsolódjon a környezetvédelemmel – s szerencsére a Tanpálya vezetőségében partnerre találtunk ebben a kérdéskörben. Ha csak annyit érünk el, hogy egy kicsit megváltoztatjuk az emberek gondolkodásmódját azzal kapcsolatban, hogy zajmentesen is lehet autózni vagy akár versenyezni is, már akkor sokat tettünk az autózásért és a versenyzésért. Ezért kiemelkedő jelentőségű, hogy a fővárostól keletre a Ringen megnyílt ez a villámtöltő állomás. Többszörös üzenete van, amit mi teljes mellszélességgel támogatunk” – nyilatkozta Sebestyén István.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «