fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Virtuális játék a valóságos izmokért

1

Néha nehezedre esik edzeni? Kéne hozzá egy kis motiváció? Egy müncheni startup vállalkozás a virtuális valóságot használja fel arra, hogy rávegye az embereket a mozgásra. Nézd meg, hogyan!

A müncheni Icaros GmbH egy teljesen újszerű technikát eszelt ki arra, hogy mozgásra sarkallja a kissé ellustult embereket. A lényege, hogy a fitnesz és a valós világot elegyíti a virtuális valósággal, hogy a videó játékod hőse te magad lehess, miközben jól átmozgatod az izmaidat.

Icarus fitnessgép

A cég azt reméli, hogy a fiatalokat – akik folyton csak a játékokat nyomkodják a gép előtt – ezzel a módszerrel ismét rá lehet majd venni az edzésre. A videó játékok és a mozgás összekapcsolása egyébként nem egy új keletű dolog. Elég, ha a Nintendo Wii-re, vagy egyéb hasonlókra gondolunk.

Az Icaros azonban jóval túlszárnyalja az elődeit. Maga a gépezet egyébként úgy néz ki, mint egy kínzóeszköz. Kínzásról azonban szó sincsen, csupán egy kis edzésről. A térdedet és a könyöködet jól meg tudod támasztani rajta, miközben a biciklikormányhoz hasonló rúdba kapaszkodsz.

Icarus fitnessgép

Ebbe a rúdba van beépítve egy vezérlőegység, ami elmenti a mozgásodat, illetve kapcsolódik a PC-n vagy okostelefonon futtatott játékhoz. Neked ezután csak annyi a dolgod, hogy felveszed a virtuális valóságot megjelenítő headsetet a fejedre – ez lehet egy Oculus Rift vagy egy Samsung Gear VR.

Icarus fitnessgép

Ettől kezdve a virtuális valóságban találod magad, ahol minden gond nélkül repülhetsz. A végtagjaidat szabadon mozgathatod, amerre csak akarod. A vállalat elmondása alapján miközben remekül szórakozol, alaposan meg is mozgatod az összes izomcsoportodat. Sőt, a gépezet még az egyensúlyodat, a koncentrációdat és a reflexeidet is javítja!

Icarus fitnessgép

Ahhoz, hogy egy ilyen rendszer hatékonyan tudjon működni, remek játékokra van tehát szükség, amelyek motiválják az embert. Jelenleg létezik már hozzá repülés szimulátor, amelynek lényege, hogy fák és az Alpok csúcsai között kell ügyesen manőverezve repülnöd. Persze ez így önmagában még kevés, éppen ezért szeretnének jövőre legalább 4-5 ütőképes játékot kifejleszteni a rendszerhez.

Icarus fitnessgép

A gépezet egyébiránt máris előrendelhető nagyjából 7.500 euróért (ÁFA és szállítási költség nélkül). A csomagban minden benne van, kivéve a számítógépet vagy okostelefont, amihez csatlakoztatni kell.

Icarus fitnessgép

Egyelőre konditermeknek és szállodáknak szállítanak, de már tervbe van véve egy otthon is használható gép elkészítése. Néhány év múlva tehát könnyen lehet, hogy a virtuális valóságban egymás mellett repülve építjük majd a valóságos izmainkat.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Az első függesztett, robotizált VR szimulációs ketrec • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «