Virtuális szemek az önvezető autókon

0

A Jaguar Land Rover egy új koncepció technológiával állt elő annak érdekében, hogy megértessék, miként bízhatnak majd meg az emberek az önvezető járművekben a jövőben.

Virtual Eyes

A Virtual Eyes vezető nélküli kapszulák rajzfilm-szerű, látszólag szomorú szemekkel vannak felszerelve, amelyeket úgy terveztek, hogy kölcsönhatásba lépjenek a közlekedés többi szereplőjével, és szemkontaktust alakítsanak ki a gyalogosokkal, hogy így tudassa velük, hogy az autó észleli őket. A LED szemek követik a gyalogosokat, ahogy átkelnek az úton.

Virtual Eyes
Azzal, hogy a gyalogosokra „néznek”, a járművek azt az üzenetet közvetítik feléjük, hogy felismerte őket, és nem fog cselekedni az adott szituációban.

Virtual Eyes

Az intelligens kapszulákat tesztekben használják, amelyek során önmaguktól kellett mesterséges utcai környezetben közlekedniük Coventry-ben.

Virtual Eyes

A szemeket a Jaguar Land Rover jövőbeli mobilitási részlegének mérnökei dolgozták ki. A mérnökök feljegyezték, hogy az utcán átkelő személyek mennyire bíznak meg a járműben azelőtt és azután, hogy a kapszulák felvették a szemkontaktust annak érdekében, hogy megvizsgálják, valóban biztosak-e abban, hogy a Virtual Eyes meg fog állni miattuk.

„Természetes, hogy a járókelő rápillant a jármű vezetőjére mielőtt lelép a járdáról. Kiemelten fontos annak megértése, hogy ez miként tud átmenni ez át a jövő mindinkább automatizált világába” – magyarázta Pete Bennett, a Jaguar Land Rover jövő mobilitás kutatási igazgatója. Tudni szeretnénk, hogy előnyös-e, ha az emberek számára információt szolgáltatunk a jármű szándékairól vagy egyszerűen az, hogy a gyalogos tud arról, hogy felismerték, elegendő a bizalom növeléséhez”.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «