Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Visszajött a jövőből

0

„Utak? Ahova megyünk, nincs szükségünk utakra.” És Doc Brown egyszerű szavaival a Vissza a jövőbe végén, egy egész generációba elültették tudat alatt a vágyat, hogy egy lebegő DeLoreant vezessen.

Bújj Marty McFlay bőrébe ezzel a DeLorean géppel

Noha a legtöbb ilyen álom kimerül a whisky iszogatásban és a sorozatnézésben, Matt Riese filozófia hallgató – aki semmilyen mérnöki háttérrel nem rendelkezett – úgy döntött, hogy megépíti a saját DeLorean időgépet.

 

A projekt éveket vett igénybe; Riese éppen befejezte az iskolát akkoriban, és nem tudott annyit dolgozni a projekten, ahogy szerette volna. Végül 2012-es játékokon mutatta be először a gépet, amit a McCovey Cove-ba vezetett a San Fransisco Giants stadionja mellett, miközben feltartott egy táblát, amin az állt: „Visszatértem a jövőből.” Azóta az időgép megjelent néhányszor a nagy nyilvánosság előtt, és Riese-t is többször meginterjúvolták, de ma már nincs sok ideje a kütyüvel játszani, így eladóvá vált az eBay-en 45 ezer dollárért, az eladási ár 10 százaléka pedig a Parkinson kór kutatásával foglalkozó Michael J. Fox alapítványhoz kerül.

Bújj Marty McFlay bőrébe ezzel a DeLorean géppel
Egy valódi DeLorean ennyi pénzért már lopás lenne, úgyhogy ne nagyon reménykedj. Míg a DeLorean kívülről autentikus, valójában megmunkált hungarocell, amit üvegszállal borítottak és lefestettek. Egy ventilátor a jármű elejében lenyomja a levegőt egy bakelit szoknyába, ezzel 15-20 centire felemelve az autót a talajtól vagy a víztől.

Bújj Marty McFlay bőrébe ezzel a DeLorean géppel

Egy másik ventilátor hátul előrefelé viszi a járművet, mögötte pedig kormánylapátok vannak, amelyek az irányítást segítik. A DeLorean csúcssebessége 50 km/óra, és a jelek szerint nincs benne fluxuskondenzátor, így a vevő egyelőre marad a jelenben.

Bújj Marty McFlay bőrébe ezzel a DeLorean géppel
Jelenleg 45 ezer dollárért árulják az eBay-en, és a vevőnek kell majd gondoskodnia a szállításról, vagy el kell mennie érte San Franciscóba. Ezzel együtt, ha elmész érte, Riese elvisz egy körre, és megtanítja, hogyan kell használni a járművet.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «