Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Visszaröpít az időben ez a viktoriánus koktélgép

0

A londoni Rouge Projects a Bombay Sapphire és Inception Group segítségével alkotta meg ezt a viktoriánus koktélgépet.

Retro koktélgép

A mechanikus mixológus egy tapasztalat ihlette találmány, amely visszaröpíti az időben az embert, amíg a Negroni koktéljára vár. A londoni viktoriánus Mr. Fogg’s Society of Exploration bár számára készült masinát Verne Gyula 1873-as regénye, a Nyolcvan nap alatt a Föld körül inspirálta.

Retro koktélgép
A stúdió a viktoriánus találmányok és modern lepárlók hangulatát használta fel a gép elkészítésekor. Az eredmény egy mérnöki pontossággal elkészített szerkezet, egyedi és kísérleti narratívával.

Retro koktélgép

„A masina és automatizáció nagyon komplex, hiszen tele van mozgó alkatrészekkel és a formatervezés is viszonylag kötött. Találnunk kellett egy olyan gyártót, aki hozzánk hasonlóan kíváncsi és álmodozó volt. Nick Reneckles bizonyult a tökéletes választásnak, aki a Nicolas Alexander alapítója és a mechanikus installációk mestere.” – mondta a stúdió alapítója, Richard Moss.

the victorian inspired cocktail machine by rogue projects takes you back in time from designboom on Vimeo.

A masina célja, hogy egy perc alatt elkészítsen egy tökéletesen adagolt Negroni koktélt. A jeget a pohárba dobja, ami egy szalagon a töltőállomás felé halad.

Retro koktélgép

Ekkor a kerék forogni kezd, majd három különleges hozzávalót adagol a pohárba, elsősorban Bombay Sapphire-t egy viktoriánus üvegedényből.

Retro koktélgép

Az ital kitöltését egy egyedi rézkarral lehet szabályozni, amit egy továbbfejlesztett, motoros vezérmű hajt meg. A pohár továbbindul a szalagon egy utolsó szenzor felé, ami a jégbe nyomja a Mr. Fogg címerét. Az italt végül megkeveri a szerkezet és a tálcára küldi az utolsó simításokhoz.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «