Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Vizek repülője

0

Erősen futurisztikus megjelenésével a Clémentine egyetlen más hajóra sem hasonlít. Az Advanced Aerodynamic Vessels (A2V) cégnél tervezett és épített, 25 ülőhelyes személyhajót két Scania DI13 típusú, egyenként 600 lóerős motor hajtja, amelyre megbízhatósága és kis tömege miatt esett a gyártó választása.

Clémentine A2V

Napjainkban a kis munkahajók üzemi sebessége rendkívül korlátozott, mivel az üzemanyag-fogyasztás exponenciálisan nő a sebesség növelésével. A túlméretezett motorok nagyobb sebességet tesznek lehetővé, de a sokkal nagyobb üzemanyag-fogyasztásuk és a kisebb hasznos teherbírás gazdaságilag és környezetvédelmileg fenntarthatatlan utasonkénti költséget eredményez.

Clémentine A2V

Egy hagyományos egy- vagy többtestű hajón az egy utasra vetített üzemanyag-fogyasztás 50 csomó sebességnél közvetlenül összefügg a hajó méreteivel. Minél nagyobb a hajó, annál kisebb az utasonkénti üzemanyag-fogyasztás teljes terhelés esetén. Ez a magyarázata annak, hogy csak azokon a járatokon alkalmaznak nagy sebességet, amelyeken elegendő utas közlekedik nagy hajók megtöltéséhez.

Clémentine A2V

Azonban az A2V technológiája gyökeres változást hozhat azzal, hogy 50 csomó sebességnél az üzemanyag-fogyasztása (12 és 30 méter között a hajó méretétől függetlenül) körülbelül 9 liter/100 kilométer egy utasra vetítve, míg az utaskapacitás 10 és 100 fő között lehet.

„Ez már közelíti a személyautóval közlekedve adódó üzemanyag-fogyasztást” – mondta az A2V ügyvezető igazgatója, Lionel Huetz. Összehasonlításképpen a legjobb személyhajók jellemzően több mint 30 litert fogyasztanak 100 kilométerenként egy utasra vetítve, miközben 40 csomónál kisebb sebességgel közlekednek.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «