Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Volswagen T1 reneszánsza

1

A Volkswagen számára az elektromos járművek kerültek a fókuszba, amit jól reprezentál az ID Buzz elnevezésű kisbusz. A cég komolyan veszi az átállást; 2025-re évente több millió elektromos modellt kíván értékesíteni.

Volkswagen ID Buzz

Az elektromos minibusz a Detroitban megrendezett NAIAS show keretein belül mutatkozott be, az ID az 1950-es és 80-as években népszerű Kombi hippibuszhoz nyúlt vissza.

Volkswagen ID Buzz

Külsejében kissé finomodott, aerodinamikailag legfőképpen, de még mindig felfedezhető benne az a barátságos, jól ismert formavilág. A belső pedig jól tükrözi a Volkswagen azon szándékát, hogy az ID-t abszolút multifunkciós járműnek szánták.

Volkswagen ID Buzz
A középső és hátsó üléseket akár le is hajthatjuk, de amúgy hat személy kényelmesen elfér benne, plusz a sofőr, habár az önvezetést és az elforgatható ülést kihasználva a vezető is csatlakozhat a többiekhez.

A kormánykereket a műszerfalba is beletolhatják, ha nincs rá szükség, a kisbusz pedig ID Pilot üzemmódba kapcsol át.

Volkswagen ID Buzz

A még precízebb feltérképezéshez nemcsak radarok, ultrahangos szenzorok és kamerák, hanem lézer scannerek is a felszereltséghez fognak járni.

Volkswagen ID Buzz
A műszerfal egy hatalmas érintőképernyő a középkonzolban elhelyezve, de akár kézbe is vehetjük. Hasonlóan működnek a beépített hangszórók is, ami igazán jól tud majd jönni egy hamisíthatatlan beach partin.

Volkswagen ID Buzz

Ha mégis a vezetés mellett döntünk, akkor a navigáció egy megnövelt HUD kijelzőn jelenik meg, a tükröket pedig hiába keressük a tekintetünkkel, hiszen az ”e-mirror”-ban minden látható lesz.

Volkswagen ID Buzz

A 111 kWh kapacitású akkumulátor 600 kilométernyi hatótávot jelent, a leggyorsabb töltési móddal 30 perc alatt 80 százalékot érhetünk el.

Az ID Buzz egyelőre koncepcióautóként mutatkozott be, de ki tudja, tíz év múlva lehet ilyenekkel találkozhatunk majd a tengerparton.

Volkswagen ID Buzz

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Hippiáé • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «