Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Volvo Cars száműzi az egyszer használatos műanyag eszközöket

0

A Volvo Cars 2019 végével világszerte száműzi irodáiból, üzemi étkezdéiből és rendezvényeiről az egyszer használatos műanyag eszközöket.

A Volvo Cars száműzi az egyszer használatos műanyag eszközöket irodáiból

Ez a döntés összhangban áll a vállalat azon döntésével, hogy aktívan támogatja az ENSZ Környezetvédelmi Programjának ‘Tiszta tengerek’ kampányát, egyben megerősíti azon célkitűzését, hogy a lehető legteljesebb mértékben visszaszorítsa globális tevékenységeinek szénlábnyomát.
A prémium autógyártó több mint 20 millió darab, egyszer használatos műanyag eszközt – poharat, ételtároló edényt és evőeszközt – vált ki fenntarthatóbb alternatívákkal, például biológiailag lebomló anyagokból – papírból, papírpépből vagy fából – készült tárgyakkal. Ez a vállalat összes munkavállalójára vetítve éves szinten fejenként több mint 500 darab műanyag eszközt jelent.

A Volvo Cars száműzi az egyszer használatos műanyag eszközöket irodáiból

Az átállást fokozatosan hajtják végre. 2018 végére a cég minden globális rendezvényéről – például a modellbemutatókról –, valamint a Volvo Cars Kínában, Belgiumban, Egyesült Államokba, Svédországban és Malajziában működő irodáiból és étkezdéiből száműzik az egyszer használatos műanyag tárgyakat.
2019 folyamán az összes vezérképviselet száműzi tevékenységének minden aspektusából az egyszer használatos műanyagokat, beleértve a helyi rendezvényeket.

A Volvo Cars száműzi az egyszer használatos műanyag eszközöket irodáiból

„A műanyagok jelentette környezetszennyezés elleni harcban, a közönség figyelmének a felhívásában kulcsfontosságú szerep vár a privát szektor szereplőire. Nem várhatunk a kötelező érvényű törvényi szabályozók megjelenéséig.” – mondta Lisa Emelia Svensson, az ENSZ környezetvédelmi programjának óceánokért felelős igazgatója. „A következő 10-15 évben az előrejelzések szerint csaknem duplájára nő a világ műanyag-termelése. Ennek egy része pedig a világtengerekben végzi, ha nem teszünk ellene már ma. Üdvözöljük a Volvo Cars azon döntését, hogy nemet mondott az egyszer használatos műanyagokra; nagyszerű látni, hogy a vállalat jó példával jár elöl.”

A Volvo Cars becslései szerint már a program 2018-as bevezetési fázisában több mint 140 tonnányi egyszer használatos műanyagot válthatnak ki plasztikmentes alternatívákkal.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «