Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Volvo elektromos kukásautója

0

A Volvo múlt hónapban mutatta be első teljesen elektromos teherautóját, most pedig egy izgalmasabb zéró-kibocsátású járművel állt elő. A városok hatalmas tömegű szemetét is képes elszállítani a Volvo FE Electric, mely a testvérénél majdnem kétszer nagyobb kapacitással rendelkezik, és jövő évben állítják munkába Németország utcáin.

Volvo elektromos kukásautók

A Volvo FE Electric és a Volvo FL Electric a svéd autógyártó első tiszta égésű nehéz tehergépkocsija. A Volvo reméli, hogy az új elektromos járművek segíthetnek megoldani a város központokban jelentkező problémákat, mint például a levegőszennyezés, a zaj, a dugók, hiszen szükség esetén akár éjszaka is tudnak dolgozni.

Volvo elektromos kukásautók
De nem minden teherautó egyforma. Amíg az egymotoros FL maximum 16 tonnát képes szállítani, addig az FE-be akár 27 tonna is kerülhet köszönhetően a két elektromos motornak, amelyek 370 kW és 850 Nm forgatónyomatékot biztosítanak – mindkét érték kétszerese a FL-nek.
A különbség a megtehető távban is meglátszik, hiszen az FL 200, míg az FE 300 kilométerre képes, noha ugyanúgy 10 óra szükséges a feltöltésükhöz.
Akárcsak az FL, az FE is különböző változatokban lesz elérhető, attól függően, hogy milyen feladatra szánják. Az FE 2019 elején kukásautóként fog debütálni Hamburg utcáin.

Volvo elektromos kukásautók

„Ma mind a 300 hagyományos szemétszállító járművünk évente mintegy 31,300 kg szén-dioxidot bocsát ki” – mondta Dr. Rüdiger Siechau, a Stadtreinigung Hamburg, a város hulladékgazdálkodásáért felelős vállalat ügyvezetője. „Egy elektromos teherautó, amelynek akkumulátora 8-10 óra üzemidőt biztosít, valódi technológiai áttörést jelent. A másik előny, hogy a Stadtreinigung Hamburg klíma-semleges elektromosságot állít elő, amivel az akkumulátorokat is fel lehet tölteni.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «