Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

WaterNest 100

0

A WaterNest 100 egy modern, úszó ökoház, amit Giancarlo Zema építész tervezett a jövő környezettudatos építészetének jegyében.

A 12 méter átmérőjű, 4 méter magas ház hasznos alapterülete 100 négyzetméter. Az épületet teljes egészében újrahasznosított fából és alumíniumból készítették, ami tökéletesen belesimul a tájba, minimálisra csökkentve az ember környezetre gyakorolt hatását.

WaterNest 100, ökoház

Az úszó ház erkéllyel és hatalmas ablakokkal rendelkezik, így a belső terét szinte teljes egészében elárasztja a természetes fény, a vízuális élményről nem beszélve, hiszen így csodás kilátás nyílik a tóra.

WaterNest 100, ökoház, lakótér

A fürdőszoba és a konyha is rendelkezik tetőablakkal, míg a tetőn 60 négyzetméternyi napelem kapott helyett, amely 4 kWh elektromos energiát termel, ezzel teljes mértékben képes fedezni a ház szükségleteit, még a természetes mikro-ventilációs légkondicionáló energiaigényét is.

WaterNest 100, ökoház, lakótér

A WaterNest 100 most látható modellje lakóháznak készült, de az úszó épület teljes mértékben az igényeire szabhatja a vásárló, így abból lehet étterem, iroda, vagy akár kiállító terem is.

WaterNest 100, ökoház, lakótér

A modern környezetbarát életstílus jegyében még a bútorok is megfelelnek ennek a környezettudatos életmódnak. A nagyjából 1 millió euróba kerülő ökoparadicsom bármilyen nyugodt vízfelületre elhelyezhető, így tavak, öblök, lassú folyású folyók, vagy védettebb tengerparti területeken is felépíthető.

WaterNest 100, ökoház, lakótér

A felhasznált anyagok miatt pedig maga a WaterNest 100 is 98 %-ban újrahasznosítható lesz később.

WaterNest 100, ökoház, szerkezete

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «