Waterworld

0

A Kengo Kuma & associates megnyerte azt a nemzetközi versenyben, amely a koppenhágai Waterfront Cultural Center álló megtervezésére irányult – a projektben a Cornelius+Vöge Aps, Søren Jensen Engineers és a Niels Sigsgaard vett még részt.

Waterfront Cultural Center

Az építmény célja, hogy kihangsúlyozza a víz fontosságát a város történelmében, kultúrájában és nyüzsgő életében

A Papirøen szigeten található építmény célja, hogy kihangsúlyozza a víz fontosságát a város történelmében, kultúrájában és nyüzsgő életében.A Kengo Kuma által tervezett Waterfront Cultural Centerrel nemcsak egy magányosan álló objektumot akartak létrehozni, hanem a vízben egyesülő táj, művészet és építészet formájában megnyilvánuló élményét, amit a víz határoz meg.

Waterfront Cultural Center

A nyertes pályamunka különböző víz-élményeket kínál

A tervben különböző módokon jelenik meg a víz, például a fény és az árnyék, a gőz és az áramlás tükröződésében, ami vonzza az emberi érzékeket.

Waterfront Cultural Center

Az építészeti forma piramisok sorozatából áll

A sziget átfogó fejlesztési tervének része a piramis formák sorozatából álló épület is, amely Christiansholm tetejének profiljára rezonál. A komplexum több irányból is megközelíthető. Spontán, nyitott és kézzel fogható teret kínál, ami a Papirøen élénk és dinamikus természetét hordozza.

Waterfront Cultural Center
Anyagnak a téglát választották, hogy illeszkedjen a területhez, és hogy kiemelje a hagyományos dán kézművesség minőségét és esztétikáját. A terv kiterjeszti az anyagban rejlő lehetőségeket, ahogy a felület apró textúrája az épület hatalmas méreteibe illeszkedik. A homlokzat különböző homályossági és átlátszósági fokai meleg fényt árasztanak éjjel és a hideg évszakokban, amikor hosszabbak a sötét órák.

Waterfront Cultural Center

Waterfront Cultural Center

Waterfront Cultural Center

Waterfront Cultural Center

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «