Weiwuying – kulturális központ Taiwanban

0

A holland székhelyű Mecanoo nemrég fejezte be Taiwanban ezt a nagyszabású kulturális központnak otthont adó projektet. A várhatóan 2018 októberében megnyíló épületben öt előadóterem kapott helyet, összesen 140 000 négyzetméter területen. Az épületet egy 470 000 négyzetméter területű szubtrópusi park veszi körül.

Weiwuying – kulturális központ Taiwanban

Az épület Taiwan déli részén, a 3 millió fős népességű Kaohsiung városában helyezkedik el. A régió, illetve egész Taiwan számára napjaink legnagyobb jelentőségű projektje fejeződött be a kulturális központ megépülésével.

Weiwuying – kulturális központ Taiwanban

Az épületben helyet kapott egy több, mint 2000 fős befogadóképességű operaház, egy 2000 fős koncertterem (melyben egy 9000 sípból álló hatalmas beépített orgona is megszólaltatható) illetve további hangversenytermek és színháztermek is.

A Weiwuying megépülésével kétségtelenül Mecanoo egyik ambiciózus és monumentális épülete készült el, melyet egyébként a helyi környezet ihletett.

A Weiwuying példátlan minőséggel és igényességgel készült, és valószínűleg a világ egyik legmagasabb színvonalú kulturális központjává válik majd.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «