A whisky készítés és a fényképezés művészete “egy pohárban”

0

A whisky készítés és a fényképezés művészete közti hasonlóságok ünnepléseként a Macallan 2008 óta olyan neves fotósokkal társult egy-egy fotósorozat erejéig, mint Annie Leibovitz, ElliottErwitt és Mario Testino, hogy az ő művészetük segítségével értelmezzék újra a Macallan világát.

Steven Klein Masters of Photography

A márka ténylegesen a művészet szintjére emelte a desztillálást, hiszen a világ egyik legtöbb díjat nyert whisky márkájáról van szó. Idén hatodik alkalommal készítették el a különleges palackozást, ami ezúttal Steven Klein, a híres sztrájk fotóst és filmest ünnepeli a Steven Klein Masters of Photography néven.

Steven Klein Masters of Photography

A holttestektől kezdve az olyan A-listás sztárokig, mint Madonna, Lady Gaga és Brad Pitt Klein képei sokféle témát dolgoznak fel, de videói és fotói szinte mindig szürreális pillanatokat idéznek meg.

Steven Klein Masters of Photography
A művész ebben a sorozatban a Macallan whisky múltjának egy kiemelkedő pillanatát ragadja meg: amikor az árpát tűzön megszárítják. A 107-es whisky, amely jellegzetes füstös jegyekkel rendelkezik, Klein munkáinak félig ipari beállításait idézi. Ennél a kiadásnál használták először a Rioja hordókat, ami édes bogyós és fűszeres ízt eredményezett, valamint egy egyedülálló rózsaszín-vörös árnyalatot, ami visszatükröződik a művész képein.

Steven Klein Masters of Photography
A Steven Klein Masters of Photography kiadást egy fekete bőrdobozban helyezték el, amely egy üveg limitált whiskyt, a Macallan Masters of Photography kiadványt és a Steven Klein által tervezett üvegdugót tartalmaz, amely tisztelettel adózik imádott lovai előtt, továbbá a 10 exkluzív, aláírt nyomatok egyike, amelyet e kiadáshoz készítettek. A doboz titkos fiókjában a spanyolországi El Celler de Can Roca testvérek által készített avantgárd poharait és mixer eszközeit lehet felfedezni.

Steven Klein Masters of Photography

Világszerte összesen 1000 üveg került forgalomba a limitált kollekcióból, ebből pedig mindösszesen 100 darab elérhető az Egyesült Államokban, palackja 2,995 dollár.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «