Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Whiskys hordóból készített kerékpár

0

A fa vázból készült biciklik általában finom és ízléses darabokként vannak elkönyvelve…épp úgy, mint a skót whiskyk. Ezt szem előtt tartva a portlandi Renovo Hardwood Bicycles a skót lepárló Glenmorganie-val lépett együttműködésre, hogy létrehozzák a Glenmoangie Originalt – egy limitált szériás biciklit, amit újrahasznosított whisky hordókból építettek.

Fa kerékpárt építettek whiskys hordókból

Még pontosabban, minden bicikli üreges kerete nagyjából 15 darab amerikai fehér tölgyből készült whiskys hordó dongájából épül fel – egy kis részben pedig a sötétebb sapelli fa is beépítésre került. A Renovo szerint a gyártási folyamatot „úgy tervezték, hogy kiemelje az egyes dongák trapéz alakját, valamint a hordó görbéjét a keret alsó és felső csöveken.”

Fa kerékpárt építettek whiskys hordókból
A lepárló üzem minden hordót csak kétszer használ, mielőtt kiselejtezik. A dongákat ezután kemencében szárítják, méretre vágják, az elszenesedett felületeket pedig elegyengetik. Körülbelül 20 órába telik felépíteni az egyedileg számozott kerékpárokat, amelyek nagyjából 8 kg-ot nyomnak.

Fa kerékpárt építettek whiskys hordókból
Ha te is szeretnél egyet szerezni magadnak, készülj fel, hogy 1,100 dollár letétet kell fizetned a teljes 6,950 dolláros árból. Ez a Launch Edition ára, amiben Shimano Ultegra rendszer van beépítve.

Fa kerékpárt építettek whiskys hordókból

Ennél is magasabb összeget, 11,450 dollárt kell kifizetnie annak, aki a Prestige Edition magasabb specifikációira vágyik, ami a Shimano Dura Ace Di2 elektromos váltórendszerével gurul.

Fa kerékpárt építettek whiskys hordókból
Annak ellenére, hogy ez az első whisky hordóból épült kerékpár, nem az első, ami érdekes forrásból származó fából készült. 2015-ben Chris Conor mutatta be a Louisville Slugger csapat baseball ütőiből készült biciklit.

Fa kerékpárt építettek whiskys hordókból

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «