Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Whiskyk kalapács alatt

0

Egy becses folyadékkal akarnak megmenteni egy másikat a Plastic Oceans Jótékonysági Aukcióval. Nem tengernyi whiskyről van szó, hanem a Plastic Oceans Jótékonysági Aukcióról.

Aukciót szerveznek a skót és japán whiskyk szerelmeseinek

A whisky aukció keretében a Whisky Exchange a valaha látott legkülönlegesebb italokat bocsátja aukcióra, amelyek között több egyedi és limitált kiadású nedű is található. A japán whisky imádói számára elérhető egy üveg 50 éves Karuizawa, amelyből csak kettő létezik. A japán lepárlóból származó ital értéke megközelíti a 256 ezer dollárt is, amivel rekordot dönthet a japán whiskyk piacán.
A listán szerepel még egy 1973-as Balvenie Vintage Cask, egy 37 éves Ardberg, amelyet az LVMH ajánlott fel. Ebből csak egyetlen sorozat készült, valamint egy 35 éves Brora a kultikus lepárlótól. Ez single barrel whisky, tehát egyetlen hordó tartalmát palackozzák bele, nem több hordóból merítenek.

Aukciót szerveznek a skót és japán whiskyk szerelmeseinek
Az összes aukcióra felkínált italt kiállították a Whisky Show keretében, és a szervezők reményei szerint a whiskyk nagyjából 250 ezer dollárt termelnek majd olyan nonprofit szervezetek számára, amelyek célja a műanyagszemét eltüntetése. Ezek között a csoportok között ott van a Plastic Oceans International is, amely a tudatosság növelésére kívánja használni a pénzt. Céljuk, hogy egymilliárd embert elérjenek 2020-ig kampányfilmjeik és egyéb tartalmaik segítségével, amelyekkel tanítani akarnak, változást hozni a világba.
A jótékonysági aukció különlegességei között szerepel még a Trinidadból származó Caronimagnum palackos rum – a legöregebb rum, ami a hordóban érlelődik. Az ilyen trópusi érlelés során a rum 6-8 százaléka is elpárolog, ami még ritkábbá és érleltebbé teszi, mint a hasonló korú skót whiskyket. Érdekes tény, hogy az 1990-es O.F.C.bourbon, amit a Sazerac ajánlott el, majdnem harminc évig érlelődött a hordóban a Buffalo Trace Distilleryben, és csupán 63 üveg létezik belőle.
„Néha-néha megszerveznek egy aukciót, ahol a gyűjtők és szakértők szájtátva nézik a felhozatalt. Ez az az aukció.” – Így nyilatkozott Isabel Graham-Yooll, a Whisky. Auction igazgatója, valamint a ritka whiskyk hitelesítési szakértője. „ Ezek az üvegek nemcsak ritkák, néhányuk hihetetlenül különleges is. Sosem láttunk még ilyeneket, és talán soha nem is fogunk ezután.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «