fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Yamaha A.I

2

Néhány héttel a Tokyo Motor Show megnyitója előtt jelentette be legújabb fejlesztéseit a Yamaha, köztük egy mesterséges intelligenciával felruházott motorkerékpárt, a ‘Motoroid’-ot. Írnak továbbá egy elektromos négykerekű járgányról, illetve az önmagát irányító ‘Motobot’-ról is szó esik a sajtóközleményben.

A Yamaha és a mesterséges intelligencia

A Tokyo Motor Show évek óta lehetőséget biztosít a japán gyártóknak a fejlesztéseik bemutatására. A közönség betekintést nyerhet abba, hogy miként képzelik el a gyártók a közlekedés jövőjét. Ezen a kétévente megrendezésre kerülő eseményen számos prototípust megtekinthetnek a látogatók, és ez a 45. alkalommal megrendezésre kerülő Motor Show esetében sem fog másként történni.

A Yamaha és a mesterséges intelligencia
A ‘Motoroid’-ról még nem tudunk sokat, annyi viszont bizonyos, hogy egy intelligens motorról van szó, mely képes felismerni sofőrjét és illetve tud önálló döntéseket hozni vezetés közben.

Két évvel ezelőtt mutatták be az önjáró ‘Motobot’-ot, mely képes volt többek között sávváltásra is, illetve biztonságosan utazhatunk rajta akár 200 km/órás sebesség mellett is.

A Yamaha és a mesterséges intelligencia
Végezetül egy másik újdonság a Yamahától az elektromos meghajtású MWC-4. Az elmúlt évtizedben több prototípus is készült a hasonló négykerekű járművek piacán. Ilyenek voltak például a ‘Tesseract’, az ‘OR2T’ és az ‘MWT-9’ koncepciók is az előző Tokyo Motor Show-ról. Az egyetlen modell, mely gyártásba is került a koncepciók közül, a ‘Tricity’ háromkerekű volt.

A Yamaha és a mesterséges intelligencia
Az előbb említett viszint mind hagyományos üzemanyaggal működnek, míg az ‘MWC-4’ zéró-károsanyagkibocsátású, mivel elektromos meghajtást kapott.

Megosztás
FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «