fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Yamaha pilóta nélküli helikopterei készen állnak a bevetésre

0

2014-ben Japánban felülvizsgálták a pilóta nélküli légi járművekre vonatkozó szabályozásokat, így maximális össztömegük 100 kilogram helyett 150 lehet, mielőtt bármilyen korlátozásba futnának. A Yamaha ezt kihasználva most két új modellt is bemutatott, a Fazer R és Fazer R G2 felderítő és ipari drónokat.

Yamaha Fazer R

A Yamaha már jó ideje gyárt UAV-eket. Eleinte leginkább permetezésre használták ezeket az eszközöket Japánban, de az utóbbi években más országok is elkezdték hasznát venni az ipari célú drónoknak, melyek a mezőgazdaságban óriási segítséget jelenthetnek. Az olyan modelleket, mint az R-Bat, melyet a Northrop Grummannel közösen fejlesztettek ki, főleg keresési és mentési feladatokra, határellenőrzésre és megfigyelésre használják.
Yamaha Fazer RA Fazer R elődjénél több teljesítménnyel rendelkezik kéthengeres motorjának köszönhetően. A drón súlya 71 kilogram, és 30 kilogramot tud szállítani, tankjai pedig 32 literesek, amivel akár 4 hektár területet is képes lefedni.
A vezetéknélküli vezérlést hétről tíz frekvenciára növelték, az új 3D-s farokrotorok pedig, amiket a JAXA (Japán Űrügynökség) segítségével fejlesztettek ki, sokkal aerodinamikusabbá és hatékonyabbá varázsolták a gépet.
A Fazer R G2-t hosszabb repülésekre tervezték, és fotózáshoz, valamint megfigyeléshez is alkalmas. A drón az RMAX G1 agyát örökölte, így a távvezérelt felszállás és leszállás között teljesen magától képes repülni.

Yamaha Fazer R

Az R G2 12 literes tankjával akár 100 percen keresztül is repül 90 kilométeres távolságba. Súlya 81 kilogram, és 35 kilogramot tud szállítani. Az 1000 méteres legnagyobb működési magasság ennél a drónnál már 2800 méter, ami a megfigyelési feladatok szempontjából óriási fejlődés.

A Fazer R novembertől lesz elérhető Japánban 130 ezer dollárért, azaz nagyjából 37 millió forintért, A Fazer R G2 pedig áprilisától bérelhető.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «