Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Zaha Hadid iskolája Kínában

0

A Zaha Hadid Archtitects legújabb projektje egy iskola építése Kínában. A ‘Lushan’ egy általános iskola lesz, melyben 120 gyermek számára lesz elegendő férőhely. Az oktatási intézmény 12 környékbeli falu számára épül, melyek összes népessége körülbelül csupán 1800 fő.

Zaha Hadid kínai iskolája

A Zaha Hadid Archtitects által tervezett oktatási intézményben helyet kap az iskola mellett egy kollégium is, illetve további sportlétesítmények és kiszolgáló épületek. A tantermek lehetővé teszik a tanárok számára a rugalmas oktatást, hiszen a helyiségeket összekötötték az udvarral is.

Zaha Hadid kínai iskolája
Az épület közvetlen szomszédságában egy folyó található, illetve körbe hegyek veszik körül a völgyet, ahol az iskola is épült.

 

A tantermeket úgy tervezték, hogy elegendő mennyiségű természetes fény jusson be, ami hangulatos légkört varázsol az osztálytermekbe.

Zaha Hadid kínai iskolája
A Zaha Hadid Archtitects igyekezett a tervezés során minél több helyi építőanyagot betervezni, így az építési idő és a bekerülési költségek is kedvezőbbek, hiszen nem kell távolról szállítani az anyagokat.

Zaha Hadid kínai iskolája

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «