Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Zöld befektetések

0

Toyota bejelentette a SPARX által létrehozandó Mirai Megújuló Energia Alap (Mirai Renewable Energy Fund) tárgyában született megállapodásukat. Ennek lényege, hogy megújuló energiát termelő létesítményekbe fektetnek a Toyota részvételével.

Megújuló energiát termelő létesítményekbe fektet a Toyota

Az alap vezérlő elve a megújuló energia terjesztésének és felhasználásának elősegítése egész Japánban azzal a céllal, hogy tovább javítsák a regionális gazdasági fejlődés lehetőségeit, illetve Japán önállóságát az energiaellátás terén. A Toyota arra számít, hogy az alapba történő befektetésének köszönhetően a jövőben kedvezőbb feltételekkel jut áramhoz gyártóüzemei, elektromos járművei és márkakereskedései működtetéséhez a „Környezetvédelmi Kihívás 2050” terv célkitűzéseinek megfelelően, miközben ezzel párhuzamosan támogatja a tiszta energiaforrásokat maximális mértékben hasznosító, mérsékelt szénkibocsátású társadalom megvalósulását.

Megújuló energiát termelő létesítményekbe fektet a Toyota

Az alap neve egyébiránt azért is beszédes, mert a Mirai nem csak jövőt jelent japánul, de egyben a Toyota világelső sorozat gyártott abszolút zöld, melléktermékként tiszta vizet kibocsátó személyautójának neve is. A 25 éves időtartamra létrehozott, 30 milliárd yen (mintegy 73 milliárd forint) tőkével létrehozott Mirai Megújuló Energia Alap olyan megújuló energiát termelő létesítményekbe fektet majd, amelyek nap, szél, víz, biomassza vagy épp geotermikus energiát használnak fel az áram előállítására.

Megújuló energiát termelő létesítményekbe fektet a Toyota
Mindez kiválóan beleillik a Toyota által is támogatott a megújuló energiahordozók 100%-os hatásfokú felhasználását lehetővé tevő, teljesen zöld hidrogén alapú társadalom szellemiségébe. A Toyota egyébiránt nem csupán hidrogén üzemanyagcellás személyautót kínál, portfóliójában már helyet kapott a jövő zöld energiahordozójával hajtott targonca, busz és teherautó is, de egy a hidrogén üzemanyagcellás technológia segítségével a világot megkerülő kísérleti hajózási projektben is részt vesz.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «