Zöld luxus: a világ legexkluzívabb öko hoteljei

0

A zöld szemléletmód az utóbbi években egyre nagyobb teret nyer világszerte, és most elérte a legvalószínűtlenebb szektort: a luxusszállodákat.

Zöld hotelek

Bár a luxus és az öko paradigmák első pillantásra nem járnak kéz a kézben, néhány úttörő a saját fenntartható üzleti modelljével iránymutató lehet a turizmus jövője számára. Szeretne a világ legszebb és fenntartható szállodáiban kikapcsolódni? Megmutatjuk hol van rá lehetősége.

Zöld hotelek

1. Brando Resort

A Brando Resort Polinéziában található, és a színész legenda, Marlon Brandoról kapta a nevét, aki sokszor megszállt a hotelben, amely élen jár a fenntarthatóságban. A Brando Resort 585 hektár fehér homokon terül el, és 35 villával, valamint saját stranddal és medencével büszkélkedhet. Itt nincs szükség dupla üvegezésű ablakokra, mivel a hőmérséklet átlagosan 30 fok körül mozog egész évben.

Zöld hotelek

A légkondicionáló berendezések tengervízzel üzemelnek, ugyanis egy speciális rendszer a hideg vizet használja fel a szoba hőmérsékletének szabályozására. A villamos energia fosszilis energiahordozókkal kerül elállításra, és a napelemek is segítenek a szükséges mennyiség előállításában. A Brando arról is nevezetes, hogy zéró az ökológiai lábnyoma szénfelhasználás tekintetében.
Az üdülőhely értékei itt nem állnak meg, mivel a helyi tudósokkal és az tengerkutatókkal együttműködve fejlesztették ki egy programot, aminek célja, hogy informálják a lakosokat a fenntarthatóság fontosságáról, ezzel segítve megőrizni a szigetvilág törékeny szépségét.

 

Zöld hotelek

2. Six Senses

Six Senses egy másik fenntartható szálloda, amely luxus körülmények között várja a Maldív-szigetekre érkezőket már 2010 óta. A vendégek tehetősek, de az alapító kifejezett célja volt, hogy az egyszerűbb, visszafogottabb életszemléletet mutassa be az ide érkezőknek. Mindez természetesen relatív, hiszen mind a 29 villa teljes körűen felszerelt és a személyzet a nap 24 órájában készen áll az üdülők igényeinek kiszolgálására.

Zöld hotelek

A hotel kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek a természetes anyagok használatára, mint az pamutból készült ágyneműk, a fa bútorok, a kókusz árnyékolók, de itt még a papír is elefánt ürülékből lett előállítva. A helyiségekben szűrt víz van, és a tengervíz alapú légkondicionálás is segít tovább csökkenteni az üdülőhely energiaszámláit akár 60% -kal.

Zöld hotelek
Ezen felül a Six Senses társult Fabien Cousteau-val, Jacques Cousteau unokájával, aki amellett, hogy nagyapja nyomdokaiba lépve filmkészítéssel foglalkozik, óceánkutató is. Ő segítette a szállodát óceánvédelmi programjának kidolgozásában. Az üdvözlendő kezdeményezések azt a célt szolgálják, hogy megmentsék a helyi veszélyeztetett korall- és halfajokat, amelyek száma jelentősen csökkent az intenzív halászat miatt.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «