Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Zsebdrón

0

Amikor a kanadai mérnökök, Omar Eleryan és Simon Czarnota először reptettek egy hagyományos drónt, megdöbbentek, hogy milyen nagy, zajos, nehezen kontrollálható és veszélyes. Ez indította őket arra, hogy megalapítsák a Cleo Robotics céget, és kifejlesszék a Cleo drónt.

Cleo drón

Nemrég a CES-en mutatták be a Cleot, ami elfér egy zsebben, okostelefonos alkalmazással lehet irányítani, és egy HD kamerával van felszerelve.
Ami igazán megkülönbözteti a többi kisméretű dróntól, az a tény, hogy nem quadkopter. Ehelyett csak két propellere van, amelyek a légcsatornás testben vannak elhelyezve. A tetején és az alján található rácsok megvédik a használó ujjait a forgó propellerektől, ami azt jelenti, hogy akár repülés közben is meg lehet fogni a drónt. A repülési idő 12-15 perc töltésenként.


A pontos működési metodika jelenleg üzleti titok, de Eleryan elmondta: „Kontrol felületeket iktatunk be a légáramlásba, hogy megváltoztassuk a légmozgás irányát, és létrehozzuk a tolóerő hatást.”
A tervek szerint a drón képes lesz elkerülni az akadályokat és zárt térben is fog tudni navigálni. A cél, hogy a Cleo ne csak a hobby drónozókat, hanem az őrző-védő iparágat is elérje.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «