MiFérfiak.hu

100,000 dolláros Space Jam tourbillon

Space Jam tourbillon

A divatos karórákról híres svájci csapat egy olyan, számos komplikációval ellátott tourbillonnal állt elő, mely egyszerre idéz elő nosztalgiát a Bolondos Dallamok iránt, utal a kosárlabda világára, és bizonyítja a technológiában rejlő erőt.


A limitált szériás karóra 45 mm-es titánium tokkal és zafír-kristály üveggel rendelkezik és megannyi Space Jam-motívum és bonyolult mechanikai szerkezet díszíti. Nem kevesebb, mint 281 darab kézzel készített alkatrészből áll, amitől még a Prérifarkas is elájulna.
Az óra közepén lévő skeleton tourbillon szerkezet egy kosárlabdára hasonlít és kiemeli a belsejében működő szabályozót. Ezt a mozdulatlan, kék órakerék ellensúlyozza, melyen Tapsi Hapsitól kezdve Marvinig a Bolondos Dallamok teljes szereplőbrigádja ott díszeleg. A mutatók a szélső óramutató szerkezethez vannak rögzítve, amely körbe-körbe forog a tourbillon körül.
A saját gyártású 3 Hz-es manuális KS7000 kaliber működése ötnapos járástartalékot biztosít egyetlen nagyméretű órarugónak köszönhetően. A szerkezet működését az óra hátlapján lévő nyíláson bepillantva követhetjük. Az órát egy gomb és a D-gyűrűs korona segítségével lehet beállítani és felhúzni.
Az órához különböző szíjak készültek, választhatunk például mélykék borjúbőr szíjat vagy narancssárga műanyagot is, amelynek olyan színe és anyaga van, mint egy kosárlabdának. A szíjrendszernek köszönhetően ezeket gyorsan és könnyedén cserélgethetjük.
És ez még nem minden: a Space Jam tourbillon egy bemutató dobozban van elhelyezve, amely egy kosárlabda kinetikus vázának tűnik. Az alumíniumból és tölgyfából készült labda különleges óratartóként is funkciónál, egyetlen csavarással kinyílik, és egy, a Bolondos Dallamok csapatával díszített talapzaton áll.
Nem ez az első film témájú karóra-csoda a Kross Desingtól: idén már bemutattak egy Star Wars-órát is, a 150,000 dolláros Death Star tourbillont.
Sajnos, ahogy az utóbbit, a Space Jam 10 darabos limitált kollekcióját is igen húzós áron kínálják: egy darab 100 000 dollár. Ez van, srácok.

Exit mobile version