Kezdőlap Hírek Építészet 1001 éjszaka a kaliforniai sivatagban

1001 éjszaka a kaliforniai sivatagban

1198
0
Casbah Cove

Casbah Cove néven ismert Marokkó ezen rendkívüli és lenyűgöző darabja a kaliforniai sivatagban. A 20 férőhelyes vízipipa loungeban szórakoztathatod a családot és barátokat, megnézhetsz egy jó filmet a 6 méter képátmérőjű kültéri mozivásznon, kényeztetheted magad a marokkói gyógyfürdőben vagy épp úszhatsz pár hosszt a 23 méteres fekete gránittal kirakott, sós vizes medencében.

Casbah Cove

A Casbah Cove magasan helyezkedik el a kaliforniai Palm-sivatag hegyoldalán a Bighorn Golf Clubnál, Palm Springstől mintegy 15 mérföldre. Santa Rosa helyeivel körbevéve és a Coachella-völgyre nézve ez az 1560m2-es rezidencia több, mint 4 évig épült.

Casbah Cove

A legutolsó részletek – mint a felvonó belsejének gyöngyborítása vagy a mozaik burkolat kilométereinek lerakása – a marokkói Fez városából érkezett kézművesek több hónapos munkájának eredménye.

Casbah Cove

A 4000m2-es birtokot egy chicagoi ingatlanbefektető szerezte meg 2006-ban, akinek álma volt, hogy tradicionális marokkói téli menedéket építsen a kaliforniai sivatagban.

Casbah Cove

Gordon Stein helyi építész felelős a tervezésért, a Thousand Palms pedig a kivitelezésért.

Casbah Cove

Mint egy tradicionális marokkói kastély, a kétemeletes otthon legtöbb szobája a központi udvarra nyílik.

Casbah Cove

Az éghajlat elleni védelem érdekében a tulajdonos visszahúzható üvegmennyezetet terveztetett az egész udvar fölé, mely 900 ezer dollárba került.

Casbah Cove

A 400m2-es belső tér ellenére csupán 4 szoba van benne. A fő lakosztály magasított mennyezettel rendelkezik. A hozzá tartozó fürdőszobában látványos, szabadon álló kád található, mely a spanyol dizájner, Jaime Haydon munkája.

Casbah Cove

Ha a mennyezetig érő üvegajtót elhúzzuk, a kerti teraszra nyílik kilátásunk és tölthetünk egy pohár pezsgőt a kádba épített jégvödörből.

Casbah Cove

A földszinti a hivatalos étkezőnek olyan hangulata van, mintha egy sátorban vacsoráznánk. Nagy, fémkeretű francia ajtók nyílnak a teraszra és lenyűgöző látványt nyújtanak a környező helyek.

Casbah Cove

Az otthon vizuális tetőpontja a konyhában található faragott, sötét mahagóni armoire-jellegű szekrény, mely ügyesen rejti el a Thermador hűtőt és fagyasztót.

Casbah Cove

Az otthonban található még hét fürdőszoba, nyolc kandalló és kilenc beépített síkképernyős TV, több csillag alakú mennyezeti ablak, hőmérséklet-szabályzott pince, padlófűtés és iroda.

Casbah Cove

Kint a medence mellett található egy 12m-es kisebb medence is, melynek fedett területén a marokkói építészetet felváltja a római, impozáns pilléreivel.

Casbah Cove

A stílusos partit garantálja a három kültéri étkező, mely elég, hogy kiszolgáljon akár 200 vendéget is. Ha éjszakára is maradnának, egy különálló vendégház gondoskodik a kényelmükről.

Casbah Cove

A sport szerelmesei sem csalódnak, a Bighorn Golf Club csak egy lépésre van két díjnyertes, 18 lyukas pályájával és teniszpályával. A klub a Porsche kollekciónak is külön parkolót biztosít.

Az otthon először 2015-ben került a piacra, 24.5 millió dolláros áron, melyet az év későbbi részében 21.19 millióra engedtek. Egy év szünet után újra meghirdették 17.88 millióért, majd tavaly 16.1 millióért tették fel újra.