Kezdőlap Hírek Autók 130 ezer dollárért eladó a Spectre Defendere

130 ezer dollárért eladó a Spectre Defendere

1482
0

1962 óta Hollywood művészien csavart ki magából két tucat James Bond filmet, és több mint 57 év alatt egy sor hollywoodi rendező egy jól bevált formulára hagyatkozott a franchise-nál: szép nők+ugyanilyen szép autók+egzotikus lokációk+menő kütyük+karizmatikus férfi+nagy költségvetésű akció jelenetek=kasszasiker.

James Bond SUV

A Spectre epizódot sokan kritizálták a kiszámítható, felületes történetért, mégis tökéletesen beleilleszkedik a fent említett formulába. Jó adag szájtátós akciójelent közül a 2015-ös blockbuster legdurvább jelenetét az osztrák Alpokban forgatták – amely állítólag a legdrágább kaszkadőr jelent volt Hollywood történetében -, ahol Bond egy vintage repülőgéppel egy kisebb karaván Land Rover Defendert üldöz a fákkal szegélyezett, havas hegyi utakon lefelé.

James Bond SUV

Miután egy kollekcióra való főgonoszhoz illő járműre volt szükségük, amelynek elég agresszív és baljós külseje van, a film produkciós csapata a Bowlerrel lett partner – a cég, amely utángyártott Defenderek építésével foglalkozik off-road motor sport és katonai ügyfelek (például a brit kormány) részére. Az SVX Concept (vagy Spectre Defense) az együttműködés gyümölcse, amelynek 37 hüvelykes abroncsa, masszív bukokerete és megerősített felfüggesztése van. Mindössze háro mautót építettek meg minőségi részletekkel a közeli felvételekhez.

James Bond SUV

Az egyik ilyen Defender, amelyet speciális hidraulikus rendszerrel láttak el, amely garantálta, hogy a SUV átfordult abban a pillanatban, hogy összeütközött a Bond által vezetett repülőgéppel, most az RM Sotheby’s aukcióján tűnt fel a németországi Essenben. Az autó 115 ezer euróért, vagyis nagyjából 130 ezer dollárért kelt el.

James Bond SUV

„Ez az autó sokkal több, mint egy egyszerű filmes relikvia” – mondta Gord Duff az RM Sotheby’s globális aukciós igazgatója az árverés előtt. „Ebben az esetben nem arról volt szó, hogy néhány kozmetikai elemet tettek az autóra a film kedvéért” – magyarázta Duff.

James Bond SUV

Ez a konkrét kaszkadőr-jármű egyszer fordult csak át, de az akciójelenet meghajlította a futóművét, így ma már nem alkalmas közúti használatra. Mégis, az egyébként teljesen működőképes jármű, melynek 25,7 áll a kilométer-számlálóján, hat számjegyért kelt el, ami egyáltalán nem lepte meg Duffot. „A 007-es történet egy darabja, és ez egy megfizethetőbb, mint egy Aston!”