Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Boeing robot tengeralattjárója

0

Amikor meghalljuk azt a nevet, hogy Boeing egy fényes testű hatalmas repülőgépre gondolunk, pedig az amerikai óriásvállalat már az 1960-as évek óta tengeralattjárókat is gyárt.

A legújabb alkotásuk, a kaliforniai partoknál már élesben is tesztelés alatt álló Echo Voyager pedig egy olyan robot tengeralattjáró, amely hónapokig képes a víz felszíne alatt maradni.

Boeing Echo Voyager

Az 51 láb (15.5 méter) hosszú Voyager a 32 láb (9.8 méter) hosszú Echo Seeker és a mindössze 18 lábas (5.5 méter) Echo Ranger mellett a Boeing immáron harmadik robot tengeralattjárója. A Boeing robot tengeralattjáróinak feladata, hogy önállóan, a vízfelszín alatt haladva adatokat gyűjtsenek tudományos, vagy katonai felhasználásra. A két előddel ellentétben, amelyek azonban csak két-három napot maradhatnak a víz alatt az Echo Voyager missziói akár hónapokig is tarthatnak.

A hosszú „merüléseket” az Echo Voyager különleges hibrid újratöltő erőforrás rendszere teszi lehetővé, amely szükség esetén mindenféle külső beavatkozás nélkül is hónapokig üzemelhet egyfolytában. Az Echo Voyager mindemellett arra is képes, hogy önállóan visszatérjen a bázisára, rendszeres időközönként pedig a felszínre emelkedve egy kinyitható antenna segítségével az adatokat is elküldi a központba, így kísérő hajóra sincs szüksége.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «