Tekintettel arra, hogy nem mindenkinek egyforma a toleranciája a csipős chili iránt, így előnyös lenne, ha létezne egyszerű, hordozható eszköz arra a célra, hogy objektíven fel lehessen mérni, hogy pontosan mennyire is csípős, azaz ízlelőbimbó izzasztó egyik másik paprika.
Nos, a tudósok nemrég kifejlesztettek egy pontosan erre a célra használható kütyüt – amely ráadásul egy okostelefonhoz is csatlakozik.
Ezért az áram erősségének mérésével a Chilica-Pod képes meghatározni a szóban forgó chili kapszaicinszintjét. Ez az információ pedig egy alkalmazás segítségével megjelenítésre kerül a szerkezettel összekapcsolt okostelefon képernyőjén.
A fenti találmány amellett, hogy kiszolgálhatja a csípős ízlelési élmények szerelmeseit, az élelmiszerboltok és az éttermek számára is hasznos lehet, sőt az eszköz a kapszaicint tartalmazó gyógyszerek előállításában is fontos közreműködővé válhat. Erről az összetevő ugyanis azt állítják, elősegíti a zsírégetést, enyhíti a fájdalmat és csökkenti a cukorbetegek inzulin csúcspontjait is.