Kezdőlap Hírek Autók A Fisker új elektromos SUV-ja

A Fisker új elektromos SUV-ja

1810
0
Fisker Ocean

Az Ocean névre hallgató modell ára 37.499 dollárnál kezdődik, ezzel hasonló árkategóriába esik, mint a Tesla 3-as modellje.

Fisker bemutatta új applikációját is, melyen keresztül könnyedén foglalhatunk és fizethetünk szervizünkért. Be sem kell vinnünk autónkat, a gyártó felveszi és visszahozza a járművet, amikor a szervízre van szükség.

Fisker Ocean

A live-stream bemutató során Henrik Fisker, a cég a lapítója felfedte a Karaoke-módot, mely az autó kijelzőjét használja a szöveg megjelenítésére. Kapunk hozzá egy California-módot is, ahol az autó kilenc ablaka és üvegpanele le- vagy oldalra csúszik a nyitott érzés érdekében, míg megtartja a teljes utasbiztonságot.

Fisker Ocean

A Fisker Ocean hivatalosan az elektromos start-up 2017-ben bemutatott “Emotion”-je után kapta a nevét. A kompakt SUV keskeny belső tere könnyű szolár panelekkel egészül ki a tetőn. Minden kerék hajtrott és a 80 kWh akkumulátorai és 250-300 mérföld hatótávot ígérnek.

Fisker Ocean

Az első rácsok és a Fisker Ocean külső megjelenése két részre különül, a fekete aerodinamikai elemek az alsóbb résznél és a test többi része egyetlen formaként olvad össze. Az ezüst kialakítás simaságot kölcsönös, az éles barázdák pedig a dinamizmus érzetét keltik, melyet erősít a LED világítás.

Fisker Ocean

A belső kialakítás tükrözi az autó külsejének fenntarthatóságát. A bőrmentes belső újrahasznosított halász hálókból készült kárpittal egészül ki, a kabin burkolata pedig újrahasznált pólókból és más ruházati anyagokból áll össze. A Fisker azt is garantálta, hogy a gumiabroncs-gyártás során felhalmozódott nagy mennyiségű hulladék is felhasználásra kerül. A model a tervek szerint 2021-ben kerül piacokra, majd az év vége felé kezdődik a gyártás.