Kezdőlap Hírek Hajók A főgonosz hajója?

A főgonosz hajója?

1550
0

Melyik volt a valaha legjobb James Bond főgonosz hajó? Nem kérdés, hogy a már nem gyártott Sunkskeer Predator 108 a 2006-os Casino Royale-ból.

Otam új 85 GTS

De ha a James Bond producerei – az új film a Bond 25 kódnév alatt készül, és jövő áprilisban jelenik meg – egy vadiúj hajót keresnek a főgonosz számára, akkor jó lesz, ha felhívják az olasz Otam hajógyártót.

Otam új 85 GTS

A genovai szuperjacht gyártó nemrég mutatta be lopakodó, teljesen fekete Otam 85 GTS hajóját, ami tökéletes lenne a Bond 25 főgonosza, a Bogém rapszódia Rami Malekja számára.

Májusban titokban mutatták be a 85 GTS jachtot, amely most fejezte be az első körös összeszokási tesztet. Az eredmények pedig megrázták az új tulajdonost.

Otam új 85 GTS

A 2600 lóerős iker MTU 16V dízel motorok hajtják a fenyegető megjelenésű hajót, amely 85 láb hosszú testével 45 csomóval száguld végig Genova kikötőjén – ez 52 mérföld/óra. Ugyanolyan lenyűgöző élmény a lopakodó hajó fedélzet egész nap 38 csomós utazósebességgel hajókázni.
A 85 GTS jacht a francia észépítész, Joseph Dirand rajztáblájáról származik, aki a szuperautók dizájnjából merített inspirációt. Olyannyira, hogy a 85 GTS első vázlatain – amit most Cara Montana-nak hívnak – Dirand funky sirályszárny ajtókat tervezett a tetőre.

Otam új 85 GTS

Nem mintha a kész 85 GTS kevésbé lenne lélegzetelállító. Tűszerű testétől a széles tatig és a gyors hajóprofilig a jacht sebességért kiállt. A tervező elhagyta a korlátokat az elülső rész körül, hogy ne szakítsa meg ezeket az elegáns vonalakat.

Otam új 85 GTS
Inkább egy gyors kirándulóhajónak szánták, semmint egy felfedező jachtnak a 85 GTS-t, ahol rengeteg hely áll rendelkezésre a napimádásra – a jacht tetején ráadásul egy teljes hosszúságú napfénytető is van, amely egy gombnyomásra működtethető.

Otam új 85 GTS
Szálláshelyből sincs hiány arra az esetre, ha valaki az éjszakát a jachton töltené. Az alsó fedélzeten nem egy, hanem két, teljes szélességű főhálószoba van – egy elöl, egy pedig hátul -, hogy biztosítsák a vendégek számára is azt a kényelmet, amit a tulajdonosoknak.

Az első Otam 85 GTS a Cannes Yachting Festivalon debütál (szeptember 10-16).