fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A repülő tengeralattjáró drón

0

Az Airbus után a nagy ellenfél a Boeing is szabadalmaztatott valami őrültséget. Az európai Airbus a múlt hónapban mutatta be az új hiperszonikus repülőgépének a tervét, ami a hangsebesség 4.5-szeresével repülve mindössze egy óra alatt juthatna el San Franciscóból Londonba. Most pedig az amerikai Boeing állt elő valamivel, ami akár egy James Bond filmben is megállná a helyét.


A Boeing egy olyan drónon dolgozik, amely az összecsukható szárnyai révén nem csak a levegőben, de a víz alatt is képes lenne haladni. A repülő tengeralattjáró koncepciója nagyon egyszerű. A szárnyakkal rendelkező drónt egy repülőgépből dobnák ki, majd az a kívánt ponton beleereszkedne a vízbe. A felszíntől egy bizonyos magasságban a drón hátsó szárnya stabilizátorrá alakulna, és egy propellert is kiengedne a megfelelő víz alatti manőverezés érdekében, miközben a víz alatt szükségtelen aerodinamikai elemektől megszabadulna a drón. A víz alatti közlekedést pedig egy hagyományos a tengeralattjárók által alkalmazott ballaszttartály is segítené.

A repülő tengeralattjáró drón

A repülő tengeralattjáró drón
Az egész terv legkritikusabb eleme az aerodinamikai elemektől való megválás, hiszen ha az nem a megfelelő időben történik, akkor a drón vagy nem lesz képes repülni, vagy a víz alatt nem tud majd megfelelően navigálni. A Boeing ezért robbanó csavarokkal, vagy vízben oldódó kötésekkel akarja rögzíteni a drónra a vízben már felesleges aerodinamikai elemeket.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «