Kezdőlap Kiemelt A Samsung MicroLED a képminőség új korszakába vezet

A Samsung MicroLED a képminőség új korszakába vezet

758
0
Samsung MicroLED

A Samsung bemutatja legújabb MicroLED innovációját, amely már előrendelhető Dél-Koreában. A 110 colos készülék kiváló színmegjelenítést és kiemelkedő fényerőt biztosít a továbbfejlesztett LED kijelzőtechnológiának köszönhetően.

A Samsung első MicroLED kijelzője, a professzionális felhasználásra tervezett, egyedileg konfigurálható modulokból álló The Wall 2018-ban mutatkozott be. Az új, 110 colos MicroLED modellel a Samsung először hozza el a MicroLED élményt a hagyományos televíziós formavilágba. Az új készülék esetében, a moduláris kialakítású elődökkel szemben, nincs szükség összeszerelésre és beállításra. A lenyűgöző videó- és hangélmény az okostévé-funkciókkal együtt azonnal elérhető.

Samsung MicroLEDAz elmúlt évben a felhasználók a nagyképernyős televíziókat részesítették előnyben, a kereslet pedig folyamatosan nő. A 110 colos MicroLED készülékkel a Samsung lenyűgöző vizuális élményt kínál, újgenerációs, ultranagy TV kijelzőn.

Samsung MicroLEDAz ultranagy képernyőktől a felhasználók kiváló képminőséget, élénk színeket és kiemelkedő felbontást várnak. A Samsung legújabb mérnöki fejlesztéseinek köszönhetően a 110 colos MicroLED tévében található mikrométeres méretű LED-ek mellett nincs szükség a hagyományos kijelzőkben használt háttérvilágításra és színszűrőkre. A készülék ezek helyett maga állítja elő a fényt és a színeket a pixelstruktúrán keresztül. A MicroLED lefedi a DCI és az Adobe RGB színskála 100 százalékát és a professzionális DSLR kamerákkal készült képeket is kiemelkedő színhűséggel képes megjeleníteni. A készülék remek fényerővel, 4K felbontásban, 8 millió pixelen ad élénk, élethű színeket és pontos képet.

Samsung MicroLEDAz új, 110 colos TV magával ragadó élményt nyújt a felhasználók számára a 99,99 százalékos kijelző-test arányának köszönhetően. A fekete mátrixot és a kávát is eltávolították a kijelzőről, mindössze a képernyő maradt, így a felhasználók szinte belemerülhetnek a lenyűgöző tartalmakba.

Samsung MicroLEDAz új MicroLED televízió esetében nem pusztán a látvány, de a dinamikus hangélmény is kiemelkedő. A készülék beépített Majestic Sound rendszerrel érkezik, amely lélegzetelállító 5.1 hangzást nyújt külső hangszóró nélkül is, így bármely szobát azonnal luxus házimozivá alakít. Az Object Tracking Sound Pro funkció azonosítja a képernyőn mozgó elemeket és a hangot a mozgás térbeli lekövetésével dinamikusan hozza létre. Így, amikor a felhasználók akciófilmet néznek, amelyben egy repülőgép száll el a képen, úgy érezhetik, mintha a gép motorjai felettük zúgnának el.

A 110 colos MicroLED modell Magyarországra 2021 folyamán érkezik, a koreai bemutatót követően.