Kezdőlap Hírek Green Man Adidas kód

Adidas kód

667
0
Adidas

Az Adidas Futurecraft Strung az első olyan cipő, amely teljesen az adott sportolóra „adatkódolt”, illetve különleges alkalmazkodókészséggel rendelkezik.

AdidasMinden szálat egyenként választanak és elemeznek ki, a zökkenőmentes, könnyű illeszkedés érdekében, amely támogatja és fokozza a viselőjének természetes mozgását. Az építészet által ihletett innováció a robotika csúcstechnológiáját segítségül hívva építi fel a szálszerkezeteket, amely a minimális anyagfelhasználást is elősegíti.

AdidasAz Adidas Futurecraft Strung egy koncepcionális cipő, amelynek célja, hogy a sportruházati márka új technológiáinak lehetőségeire irányítsa a figyelmet. – Ennek a technológiának a felfűzés és a kifinomult robotika általi szövés a legfontosabb összetevője. A Futurecraft projekt egyfajta inkubátorként funkcionál az olyan fejlesztések és technológiák számára, amelyek a sport jövőjét alakítják majd. Ehhez a kihíváshoz idomulva a tervezési folyamat felgyorsították a Kram / Weisshaar digitális tervező stúdió bevonásával.

AdidasAz újítás egy merőben rendhagyó, egyedi gyártási folyamatot foglal magában – a technológia forgatókönyvét tulajdonképpen a cipő fejlesztésével párhuzamosan írták. Egy mélyebb értelmezésű, kreatívabb, adatvezéreltebb módon ötvözi a robotikát és a sportolók igényeit. Két Adidas futó segítségével rögíztették és behatóan megvizsgálták az általuk kivitelezett mozgássort és folyamatos visszajelzések mellett fejlesztették a dizájnt. Ezek az adatok – tulajdonképpen a futók természetes mozgása – segített formába önteni az egyedien kivitelezett futócipőt.
AdidasAz így kapott cipő felső része könnyű selyemgubó érzéssel és illeszkedéssel rendelkezik. A sarkát lezárja, hogy ezáltal akadályozza meg a csúszást. Merevebb, erősebb vörös szálak találhatóak a láb középső részénél, a lábujjdoboznál és a saroknál, ezzel szemben a sárga színű szálak az elülső részt alkotják a rugalmasság biztosítása érdekében.

AdidasA kifejezetten minimalista középtalp a márka eddigi legradikálisabb Adidas 4D rácsos kialakításával rendelkezik. Újdonsült formája a lábfejek elülső felére támaszkodó futók igényeihez mérten lett kialakítva, a sarok minimalizálásának célja pedig a súly eltávolítása volt. Mindemellett a gumitalp kifejezetten úgy lett megalkotva, hogy szükség esetén maximális tapadást biztosítson.

AdidasUgyan a tervek a közelmúltban kerültek bemutatásra, az cipők megérkezésére azonban még előreláthatólag 2021 végéig, 2022 elejéig várnunk kell.