Álmodj ébren – Volvo 360C

0

A Volvo bemutatta a 360c koncepcióját, amely az önvezető autók jövőjének egy új lehetőségét boncolgatja.

Volvo 360c koncepció

A Volvo tanulmánya több, mint egy jármű, egy új utazási paradigmát tár fel, amelyben a teljesen önvezető járművek helyettesítik a rövidtávú repülőutakat, gyorsabb és pihentetőbb utazást biztosítva A pontból B-be. A Volvo elképzelése segít az utasoknak, hogy alvással, munkával vagy szórakozással töltsék el az időt. Felejtsd el, hogy órákkal korábban ki kell érned a reptérre, és hosszú sorokon kell átverekedned magad a repülőig – a 360c lehet a szebb jövő a városok közötti közlekedésben.

Volvo 360c koncepció

„Az önvezető jármű koncepciók gyakran inkább csak a technológiára fókuszálnak, ahelyett, hogy azt mutatnák be, miként használhatják majd azt az emberek” – magyarázza Robin Page, a Volvo Car design alelnöke. „A Volvo azonban egy emberközpontú márka. Vásárlóink mindennapi életére fókuszálunk, és arra, hogy miként tehetjük jobbá.”

 

A 360c újragondolja, hogy a földi közlekedést miként lehet az önvezető infrastruktúrán belül használni. Az autó biztonságos, kényelmes első osztályú kabin, ezáltal mindenfajta macerától mentes közlekedést tud biztosítani rövidebb távolságokon is, ahol eddig repülőgépek közlekedtek.

Volvo 360c koncepció
A Volvo nagyjából 300 km-ben határozza meg a megtehető távolságokat, és azt állítja, hogy ezek az utak sokkal időigényesebbek a levegőben, mint autóval, ha beleszámolod a reptérre utazás, a biztonsági ellenőrzés és a felszállással kapcsolatos procedúra stb. idejét.

 

Ahogy azt Page is kifejezésre juttatta, a 360c a végfelhasználásra fókuszál és nem a technológiára, így a Volvo nem közölt konkrétumokat az autó jellemzőivel kapcsolatban azon kívül, hogy elektromosként és teljesen önvezetőként írta le, amelyben nincs lehetőség az emberi irányítására. A tágas, kapszula formájú autó nagyméretű sirályszárnyas ajtóval nyílik, és többféle konfigurációs lehetőséggel rendelkezik, többek között egy többszemélyes meeting / szórakoztató tér és egyszemélyes fekvőhely / alvó elrendezés lehetséges.

Volvo 360c koncepció

„Az alvókabin lehetővé teszi, hogy prémium kényelmet és békés utazást élvezzenek az utasok éjszaka, és kipihenten ébredjenek a célállomásuknál” – mondja Mårten Levenstam, a Volvo Cars vállalati stratégiai elnökhelyettese.„Ez lehetővé teszi a számunkra, hogy versenybe szálljunk a világ legjobb repülőgépgyártóival.”

Volvo 360c koncepció

A Volvo tisztában van vele, hogy a nap, amikor az önvezető autók minden más járművet helyettesíteni fognak az utakon, még messze van. A köztes időben arra koncentrálnak, hogy a 360c-típusú önvezető járművek miként képesek funkcionálni az önvezető és ember által vezetett járművekkel teli közlekedésben.
A jármű-X közötti kommunikáció mellett a 360c hangokat, vizuális jeleket és mozdulatokat is használ a szándékai jelzésére az ember sofőrök számára. A cég reméli, hogy hasonló rendszert fog alkalmazni az egész autóipar.

Volvo 360c koncepció
A Volvo úgy látja, hogy a 360c az önvezető autókról szóló párbeszéd elindítója lehet.
Nem tudjuk, hogy az önvezető autók képesek lesznek-e valaha is helyettesíteni a repülőgépeket, vagy más alternatívák gyorsabban fognak fejlődni. A Volvo ötlete ugyanakkor érdekes a jelenben. Te választanád az önvezető autót a repülés helyett? Vagy inkább a hyperloop vagy repülő taxi jobban tetszik?

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «