Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Aranyos ráncfelvarrás

0

A Singer Vehicle Design a Porsche 911 újraértelmezéséről ismert kaliforniai Rob Dickinson szerelemgyereke, aki tavaly júniusban mutatta be első időmérőjét Singer Reimagined márkanév alatt.

Track 1 Geneva Edition

A Track 1 egy genovai dizájn tanácsadó, a Panerai korábbi head of design pozícióját betöltő Marco Borraccino, valamint az ismert órakészítő Jean Marc Wiederrecht – aki egyébként a Cartier, Harry Winston, Hermès, and Van Cleef & Arpels számára is óraszerkezeteket gyártó Agenhor vezetője – közös munkájának eredménye.

Track 1 Geneva Edition

A Track 1 újragondolta a hagyományos kronográf dizájnt, és az Agenhor első teljes óraszerkezetét foglalja magába: az önfelhúzó AgenGraphe kalibert. A 43 mm nagyságú időmérő titánból készült, és 60 óra energiatartalékot biztosít, mindezt úgy, hogy közben egy új módon olvashasd le a kronográfot. Most bemutatták a kronográf arany verzióját a Track 1 Geneva Edition formájában (ára 72 ezer svájci frank)

Track 1 Geneva Edition

„Nem célunk őrült tempóban növekedni, mert a felsőkategóriás szerkezetekre akarunk koncentrálni” – mondta Borraccino a Singer Reimagined rendezvényén a Classic Car Club Manhattanben. „Szeretnénk limitáltak maradni. A titán verzióból 50-et gyártottunk és összesen 25 fog készülni az arany verzióból. Jövőre pedig egy új modellt fogunk gyártani.”

Track 1 Geneva Edition

A Singer óravállalata úgy jött létre jött létre, hogy Borraccino, a Z8 és 911 tulajdonos nagy rajongója volt Dickinson munkájának a Singernél, és pár évvel ezelőtt írt neki egy emailt, amiben elmondta, hogy mennyire tetszik, amiket csinál. Végül olyan összhang alakult ki közöttük, ami végül a Singer Reimagined születéséhez vezetett, és 2015-ben Borraccino találkozója Wiederrechttel megpecsételte az üzletet. „Amikor megmutattam neki az óra terveit, azt mondta: ’Ki beszélt róla neked?’ Hét éve dolgozott egy hasonló koncepción.”

Track 1 Geneva Edition

Marco Borraccino and Rob Dickinson

Borraccino és Dickinson is rajong a ’60-as, ’70-es évek autó- és óra kreációiért, ami inspirációként szolgált a Track 1-hez. „Fogtam a korabeli órák ikonikus elemeit, és elkezdtem velük játszani” – mesélte Borraccino. „Valami nagyon erőset és ikonikusakat akartam megálmodni, és ez volt az automata kronográf. Újra akartam gondolni a sziluettet, ezért meg kellett szabadulnom a számlálóktól, olvashatóvá akartam tenni, és valami egyedit akartam létrehozni, amit tényleg lehet használni.”

Track 1 Geneva Edition
Míg a Track 1 a feltörekvő márka egyik emblematikus darabja lesz, Borraccino azt mondja, hogy ne várjanak a Singer Reimaginedtől egy autó-inspirálta órát minden évben. Az ötlet Borraccino szerint az, hogy újragondolják az egyedi óragyártási funkciókat, ahhoz hasonlóan , ahogy Singer újragondolta a Porsce 911-et.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «