MiFérfiak.hu

ARES S1 Projekt Spyder

ARES S1 Projekt Spyder

Az ARES olasz gépjárműgyártó nekilátott, hogy elkészítse az első Barchettáját, az S1 projekt spyderét. Csupán 24 darabra korlátozva, az autó az S1 projekt sportautójából eredeztethető, azzal a különbséggel, hogy ebben a modellben a tetőt és a szélvédőt is eltávolították.

Dany Bahar, az ARES társalapítója így nyilatkozott a projektről: „Olyan modellt kívántunk létrehozni, amely igazi, méltó tisztelgés a sportos vezetés örömei előtt. Ez az új Barchetta extra sármmal fűszerezi az S1 projektet, mivel további inspirációt merít a motorsportnak és a múlt versenyautóinak inspiráló világából. „.

Az kanyargósan formába öntött külsővel megáldott ARES S1 Projekt Spyder legnagyobb védjegye a szélvédő és a tető hiánya. A két szélterelőt zökkenőmentesen tervezték és illesztették bele az elegáns, áramvonalas szénszálas karosszériába. Ennek következtében ez átirányítja a légáramlatokat az utasok felett, méghozzá egyenesen a fejtámla mögötti légelnyelő nyílásokba, tulajdonképpen egy virtuális vászontetőt létrehozva.
Az autó egyedi kézműves belső teret kínál a sebesség és a minőség szerelmeseinek. Napa bőr és Alcantara belső kiegészítők díszítik a kabin elegáns vonalvezetéssel kivitelezett részeit. Ahhoz, hogy a benne rejlő technikai potenciált is felfedjük, meg kell említenünk, hogy egy HMI kezelőfelület is helyet kapott a központi konzol és a műszerfal között.
Ezüstösen csillogó karosszériája alatt egy „atmoszférikus szívású” V8-as motort szunnyad, amely a 8 sebességes kettős kuplungos sebességváltóval együtt 715 LE-s (522 kW-os) maximális teljesítményt képes, amely 2,7 másodperc alatt gyorsítja fel a vasat 100 km/h-s sebességre.

Exit mobile version