fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Armotia – az elektromos terepmotor

1

Két olasz mérnök, Antonio Ranalli és Andrea Andreucci azt a célt tűzte ki maga elé, hogy olyan elektromos terepmotorokat épít, melyek semmiben sem lesznek rosszabbak a hagyományos benzines társaiknál.

A Due X és a Due R e terv első gyümölcsei, melyek a kétkerékmeghajtásnak és az elektronikus nyomatékelosztásnak köszönhetően bizonyos területeken sokkal többet is nyújtanak, mint a robbanómotoros társaik.

Armotia DUE elektromos motorok

Mind a két elektromos motornak egy 5.1 kWh-ás lítium-ion akkumulátor csomag szolgáltatja az energiát, a maximálisan 90 km/órás csúcssebességre képes járművek feltöltése pedig 2-6 órát vesz igénybe. A közös műszaki alapok ellenére a két modell közül a Due R a 21 collos első kerekei miatt is elsősorban aszfaltra való, amit az alacsony üléspozíció és a két feltöltés közötti maximális másfél órás hatótáv is bizonyít.

Armotia DUE elektromos motorok

Az Armotia szerint a motorjaik nem csak, hogy nem zajosak és büdösek, de azok minden helyzetben állják a versenyt a benzines terepmotorokkal szemben.

Armotia DUE elektromos motorok

A Due R-nél picivel nehezebb Due X a gyár állítása szerint nagyon jó terepmotor köszönhetően annak, hogy három fokozatban is állítható a motor teljesítmény leadása, de a 41 milliméteres első villája és a hátsó, teljesen állítható monoshock felfüggesztése is terepre termett.

Armotia DUE elektromos motorok

A motorok érdekessége még, hogy azok nem rendelkeznek hagyományos műszerfallal, mert az Armotia szerint a motoros okostelefonjának a segítségével bluetooth kapcsolat révén sokkal pontosabb adatok megjelenítésére is lehetőség van. A kifejlesztett applikáció révén pedig így az aktuális sebesség mellett olyan információkhoz juthatunk hozzá motorozás közben, mint a választható teljesítmény leadási mód, vagy a motorral még megtehető távolság.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Sötét külsejű elektromos cafe racer • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «